Jesus Christ Superstar in concert met onder andere René van Kooten en Charly Luske

11 januari 2020, 13:32 - Redactie
Jesus Christ Superstar in concert met onder andere René van Kooten en Charly Luske

In april dit jaar keert Jesus Christ Superstar in Concert terug in de Nederlandse theaters. René van Kooten, Charly Luske, Berget Lewis, Martin van der Starre en Richard Groenendijk zullen te zien zijn in deze exclusieve productie, samen met een live rockband en ensemble.

Jesus Christ Superstar is één van de parels van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, vertelt over de laatste zeven dagen uit het leven van Jezus Christus. Dit gebeurt grotendeels vanuit het oogpunt van Judas, die Jezus uit pure jaloezie uiteindelijk zal verraden. Hij krijgt de hogepriesters op zijn hand omdat die bang zijn hun gezag te verliezen als het volk zich steeds meer achter Jezus schaart. Uiteindelijk leidt dit tot één van de belangrijkste gebeurtenissen uit onze vroege geschiedenis; de kruisiging van Jezus Christus.

De bekende muziek is altijd de basis gebleven van Jesus Christ Superstar: vooral de nummers I Don’t know how to love him en Superstar zijn wereldberoemd. In deze concertshow staat juist deze herkenbare muziek centraal. Jesus Christ Superstar zoals de rockopera ooit bedoeld was, dat is de insteek van het concert dat toepasselijk in de dagen voor Pasen te zien is.

Jesus Christ Superstar is rond de Paasdagen vier keer te zien: 6 april Nieuwe Luxor Theater Rotterdam, 7 april De Kring in Roosendaal, 13 april De Spiegel in Zwolle en 14 april in de Stadsschouwburg in Nijmegen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda