Jean Paul Gaultier komt volgend jaar met musical Fashion Freak Show

20 november 2017, 17:20 - Redactie
Jean Paul Gaultier komt volgend jaar met musical Fashion Freak Show

De excentrieke mode ontwerper Jean Paul Gaultier brengt ter ere van 50 jaar popcultuur zijn eigen musical uit. De zogenaamde Fashion Freak Show gaat over zijn levensverhaal en het succes wat de ontwerper over de jaren heeft geboekt. Volgens Gaultier speelt de invloed van plastische chirurgie en de ijdelheid van social media ook een grote rol in de uitvoering.

Fashion Freak Show zal een eerbetoon zijn aan de mensen die ter inspiratie hebben gediend voor Gaultier. Hieronder vallen onder andere Madonna, Kylie Minoque en Pedro Almodovar. De voorstelling is geschreven en zal geregisseerd worden door de Franse modeontwerper zelf in samenwerking met choreografe Tonie Marshall.

Onder de cast vallen acteurs dansers en circusartiesten. De show zal een middenweg worden tussen cabaret en modeshow. "Het stuk gaat over vreugde, dromen en ik wil dat iedereen die de zaal verlaat dit een stukje gelukkiger doet dan toen hij of zij naar binnen liep. Het wordt een groot feest! Ik hoop dat het publiek evenveel van de show zal genieten als dat ik had toen ik het maakte", aldus de ontwerper.

De musical is 2 oktober 2018 te zien in het Foiles Bergère theater in Parijs. Na de voorstelling in Parijs zal deze ook te zien zijn in verschillende landen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda