Hugh Jackman keert terug naar Broadway

13 maart 2019, 18:43 - Redactie
Hugh Jackman keert terug naar Broadway

Hugh Jackman zal voor het eerst in zestien jaar weer een hoofdrol gaan spelen in een Broadway-musical. De acteur is toegevoegd aan de cast van The Music Man, een productie waarvan hij al eerder deel uitmaakte.

Hugh Jackman speelt de rol van Harold Hill, een charismatische oplichter die zich in een kleine stad voordoet als de leider van een showkorps. Hij zegt dat het geld dat de band met de optredens ophaalt, wordt gebruikt voor uniformen en nieuwe instrumenten. Maar de oplichter heeft hier andere bedoelingen mee.

"De eerste musical waar ik in speelde, was het fenomenale The Music Man. Het was in 1983 en ik speelde een van de vertegenwoordigers. Het openingsliedje kan ik me bijna nog helemaal herinneren. Dit was het moment dat de magie van het theater in mij werd opgewekt." aldus de acteur

In zijn verklaring vertelt Jackman, die vorig jaar nog te zien was in de musicalfilm The Greatest Showman, dat hij al heel lang van plan is om The Music Man terug naar Broadway te halen. "Toen ik hierover werd gebeld, viel ik bijna neer. Om dit nu eindelijk te kunnen doen, is ontzettend gaaf."

The Music Man gaat in september 2020 in première. Momenteel toert Hugh Jackman met zijn concertreeks The Man. The Music. The Show, waarmee hij op 17 mei ook de Ziggo Dome aandoet.

Bron: NU.nl

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda