Hofplein Rotterdam start theaterseizoen met opstandig stadssprookje

9 september 2016, 10:14 - Redactie
Hofplein Rotterdam start theaterseizoen met opstandig stadssprookje

Jeugdtheater Hofplein start het nieuwe theaterseizoen met een familievoorstelling op locatie. In Las Palmas (LP2) op de Wilheminapier speelt vanaf 14 oktober de openingsvoorstelling Troep. Scriptschrijver Paul Feld en regisseur Jeroen Kriek hebben het jeugdboek Troep van Ilse Bos (Lemniscaat) bewerkt tot een opstandig stadssprookje, vol humor en avontuur. De familievoorstelling (8+) is van 14 tot met 30 oktober te zien in LP2 en wordt gespeeld door dertig jongeren van Jeugdtheater Hofplein, in leeftijd variërend van 12 tot 18 jaar.

Het ongepolijste en industriële karakter van LP2 op de Wilhelminapier zorgen voor een extra beleving. Als bezoeker kijk je niet alleen naar de avonturen van personages als Pola, Wanja, Vladimir, Wally, de tweeling Aznar en Nillem, Wolke en Mo, maar zit je ook letterlijk en figuurlijk midden 'in het verhaal'. Het belooft daarbij een georganiseerde ongeorganiseerde ‘troep’ te worden.

Komend seizoen

Naast Troep presenteert Hofplein Rotterdam dit seizoen een divers aanbod voor alle leeftijden. In november speelt in De Theaterschool de voorstelling Klaplopers (12+), een komische, absurde theatervoorstelling waarmee de makers van Mimetheatergroep Botlek zijn debuut maakt bij Hofplein.

Half november wordt de tweede editie van de Sint Singalong (3+) georganiseerd, een onvervalst heerlijk meezing-familiefeest voor de jongste fans van Sint en Piet.

En met Idream (8+) presenteert Hofplein begin december een spectaculaire visuele dansbattle dat Dance Dance Dance doet verbleken. Klapstuk wordt de eigentijdse en sferische muziektheaterbewerking van De Notenkraker gemaakt door theatermaker Esther Habbema, waarmee Hofplein haar traditie van een familie-kerstvoorstelling in de kerstvakantie voortzet.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda