Extra voorstellingen van Sneeuwwitje de Musical van Deep Bridge

19 januari 2020, 15:58 - Redactie
Extra voorstellingen van Sneeuwwitje de Musical van Deep Bridge

Vanaf 22 februari kan je in Antwerpen, Gent, Plopsa De Panne én Hasselt gaan kijken naar een nieuwe versie van Sneeuwwitje, met radiopresentatrice en musicalactrice Maureen Vanherberghen in haar eerste grote hoofdrol. Voor haar en de cast wordt het bijzonder, want Deep Bridge pakt uit met een nieuwe versie van het bekende sprookje. Een nieuw script, nieuwe muziek, nieuwe decors en kostuums. Jasmine Jaspers en Laurenz Hoorelbeke namen afscheid van Titus en Fien, maar in een andere gedaante zijn ze in deze musical opnieuw van de partij.

"Volgende maand starten we met Sneeuwwitje en de belangstelling is zo groot, dat we ook op 28 en 29 februari spelen in Theater Elckerlyc."

Dat de hoofdrol wordt gespeeld door Maureen Vanherberghen was al langer bekend. Maureen had al een rol in de Ketnet-musical Troep, maar met de hoofdrol in Sneeuwwitje is de voormalige heldin uit de Ketnet-serie Helden toe aan een spannende, nieuwe uitdaging. "Ik was in de wolken toen ze mij het script doorstuurden, want alles is nieuw. Het verhaal is bekend, maar de invulling en de vele extra’s maken het dubbel zo boeiend voor mij om deze rol te spelen. Het is allemaal spannend, maar ik heb er veel zin in, zeker als ik zie met wat voor straffe collega’s ik straks het podium deel. In deze musical draait het voor mij om de combinatie van zingen, dansen en acteren. Die ervaring heb ik de voorbije jaren opgebouwd en komt nu goed van pas."

Sneeuwwitje wordt straks wakker gekust door Aaron Deveene, die momenteel als Jesse schittert in Thuis en die na zijn musicalopleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel ook al schitterde in o.a. Pippin, Jekyll & Hyde en Catch Me If You Can, waarin hij de hoofdrol Frank. Jr. vertolkte. Aaron was ook als prins te zien in Er Was Eens… Het Sprookjesconcert en recent in Assepoester.

Charlotte Campion is de spiegel, deels een meubel, deels een echte madam. Charlotte staat al van kleins af aan op een podium. Na haar opleiding Woordkunst-Drama aan het Lemmensinstituut te Leuven, trok Charlotte naar het Koninklijk Conservatorium Brussel richting Musical, waar ze afstudeerde in 2013. Charlotte speelde eerder hoofdrollen in onder andere Assepoester, Het Tamelijk Ware Verhaal, The Sound Of Music en Grease.

Isabelle Heremans, die twee jaar geleden afstudeerde als bachelor Musicaltheater aan het Brusselse Koninklijke Conservatorium, speelt de rol van de al iets meer gerimpelde Bobonneke en ze is ook de understudy voor de stiefmoeder. Isabelle schitterde eerder al in de musicals The Little Mermaid, de schoolproductie Jekyll & Hyde en samen met haar klas bracht ze het afstudeerproject Schone Hande. Het afgelopen jaar was ze onder andere te zien in het ensemble van de spektakelmusical 40-45.

Het ensemble bestaat uit Inge Teeuwen, Nando Tilkin, Jens Sauviller en Zoë Guisson. Het creatieve team van Sneeuwwitje bestaat uit Mart van den Hout (regie), Ad van Dijk (muziek), Elvira van Bavinckhove (kostuums) en Marinus de Graaf (decor). Het script en de liedteksten zijn van Jan Meerman.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda