Eerbetoon aan Martine Bijl tijdens Musical Sing-a-Long

22 augustus 2019, 18:28 - Redactie

Musicalartiesten Stanley Burleson, Willemijn Verkaik en René van Kooten brengen tijdens de Musical Sing-a-Long een muzikaal eerbetoon aan Martine Bijl, als dank voor al haar prachtige vertalingen voor tal van musicalproducties.

Op donderdag 30 mei 2019 is tekstschrijver, presentatrice, actrice en zangeres Martine Bijl op 71-jarige leeftijd overleden aan de complicaties van de hersenbloeding die ze in september 2015 kreeg. Als tekstschrijver heeft Martine Bijl veel betekend voor vele musicals in Nederland. Ze vertaalde maar liefst 14 musicals, zoals The Lion King, Beauty and the Beast en Billy Elliot.

Tijdens hét meezingspektakel van het jaar, de Musical Sing-a-Long, krijg je een voorproefje van het nieuwe theaterseizoen. Martine heeft met dank aan haar vertalingen, heel wat bijdragen geleverd aan dit jaarlijkse event. Als eerbetoon aan al die prachtige vertalingen en liedteksten die Martine jarenlang heeft geschreven, zingen Stanley Burleson, Willemijn Verkaik en René van Kooten tijdens deze avond onder andere een aantal nummers uit de musicals Tarzan, Wicked en The Lion King.

Haar (schrijf)talent bleef zeker niet onopgemerkt. Martine won namelijk meerdere Musical Awards voor haar vertalingen en bewerkingen van Engelstalige musicals. In 2015 ontving ze de award voor ‘Beste Liedteksten/Vertaling’ voor de musical Billy Elliot, in 2011 voor La Cage Aux Folles en in 2002 voor Aida. Geniet nog een keer van het nummer ‘Ergens in de sterren’ uit Aida, gezongen door René van Kooten en Willemijn Verkaik en geschreven door Martine Bijl.

Martine heeft in 1988 samen met Simone Kleinsma, Robert Long en Robert Paul een nummer opgenomen voor de musical Tsjechov, een verhaal over de Russische schrijver Anton Tsjechov. Vanmorgen Vloog Ze Nog werd een hit en stond twaalf weken lang in de Single Top 100.

De Musical Sing-a-Long zie je zondagavond 25 augustus om 21:15 uur op NPO 1.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda