Eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in Koninklijk Theater Carré

16 juli 2018, 18:39 - Redactie

Een eerbetoon aan ’s lands bekendste schrijfster. Al haar gedichten, liedjes, radio- televisie- en theaterwerk, gebundeld in één avondvullend programma. In de Carré traditie van Toon 100 en het Wim Sonneveld Gala valt nu de eer te beurt aan Annie M.G. Schmidt.

Annie M.G. in Carré wordt een avond vol herkenning met leuke verrassingen en Loes Luca als leading lady. Samen met Huub van der Lubbe, Jenny Arean, Anniek Pheifer, Frédérique Spigt, Dick van den Toorn, de Zusjes van Wanrooy en muzikaal leider Pol Vanfleteren maakt zij er ongetwijfeld een spetterende avond van.

Is er een schrijver in Nederland die bekender en geliefder is dan Annie? Annie schreef ‘voor kinderen van 5 tot 105 jaar’. Ze bekende in een interview niet speciaal dol op kinderen te zijn en een hekel aan volwassenen te hebben. ‘Alle verhalen eindigen gelukkig als je maar op tijd stopt’, was haar motto. Ze was erg grappig maar kon ook een beetje cynisch zijn; ongecompliceerd en nooit oppervlakkig.

Begin jaren zestig leert Annie de componist Harry Bannink kennen en er ontstaat een levenslange samenwerking. Ze hebben dezelfde humor en voelen elkaar feilloos aan. Ze maken liedjes als ‘Op een mooie pinksterdag’, ‘Mijn opa’, ‘Herr Heinzelmann’, ‘Zeur niet’ en ‘Vluchten kan niet meer’. Bekend van radio (Familie Doorsnee), televisie (Pension Hommeles, Ja Zuster, Nee Zuster), theater (Heerlijk Duurt Het Langst, En nu naar bed, Wat een Planeet, Foxtrot) en van al die onvergetelijke kinderboeken, versjes en ontelbaar veel liedjes.

De voorstelling Annie M.G. in Carré is op maandag 12 en dinsdag 13 november te zien.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda