DOX komt met nieuwe jeugdvoorstelling naar Amsterdamse theaters

10 oktober 2019, 10:22 - Redactie
DOX komt met nieuwe jeugdvoorstelling naar Amsterdamse theaters
Foto: Kamerich & Budwilowitz/EYES2

Van maandag 14 oktober tot en met donderdag 17 oktober staat de voorstelling Wat me niet breekt (maakt mij niet noodzakelijk sterker) in Theater de Krakeling. Met deze voorstelling krijgen kwetsbare kinderen, die opgroeien zonder ouders, een stem. Het gouden Krekel winnende duo, regisseur Timothy de Gilde en tekstschrijver Joachim Robbrecht, omlijsten de theatervoorstelling met een choreografie van upcoming choreograaf Dalton Jansen.

Wat me niet breekt (maakt mij niet noodzakelijker sterker) toont hoe het is om zonder ouders tiener te zijn. Hoe doe je dat? Wat mis je? Wie helpt je? Wat voel je? Wat maak je mee? Hoe is het om op te groeien als ze er níet voor je zijn. Dat verhaal wordt nauwelijks verteld.

Tijdens de voorstelling volgen we Jimmy; een jongen die op zijn elfde uit huis wordt geplaatst en opgroeit in een woongroep. “Het zindert tijdens de repetitie, iedereen vindt het een prachtig verhaal en kan zich wel herkennen in een personage of karakter of je nou wel of geen moeilijke jeugd hebt gehad.” aldus actrice Nastaran Razawi Khorasani. Zij doorbreekt de stilte samen met de spelers Olaf Ait Tami, Nimuë Walraven, Nadine Wijshoff, Shelley Bos en Bram Walter.

DOX is hét huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Ze werken samen in research- en leertrajecten (DOX Club) en in producties en educatieprojecten die een jong publiek bereiken.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda