Nieuwe musicalgroep uit Wijchen met eigen visie zoekt leden

10 oktober 2019, 07:46 - Redactie
Nieuwe musicalgroep uit Wijchen met eigen visie zoekt leden

Wijchen is een nieuwe musicalgroep rijker. Onder de naam Bries Producties zijn Marieke Cranen en Inge Oomen gestart met de voorbereidingen voor de repetities voor het nieuwe sprookje Bloemrijk en het Magische Toverstekje. Bries zoekt nog enthousiaste spelers én vrijwilligers die mee willen doen.

Inge Oomen: “We kijken enorm uit naar het creatieve proces waarbij er ongetwijfeld mooie dingen gaan ontstaan. Met Bries zeggen we: musical is van iedereen. Daarom werken we zonder regisseur en muzikaal leider en gaan we uit van alle talenten die er binnen de groep aanwezig zijn. Iedereen brengt zijn eigen kwaliteiten mee en daar gaan we mee aan de slag. We kijken enorm uit naar dat creatieve proces waarbij er ongetwijfeld mooie dingen gaan ontstaan! Wel zorgen we ervoor dat we gestructureerd te werk gaan. Dat doen we door de zelf ontworpen BriesAdvies Kaarten in te zetten met passende werkvormen voor elke fase in het proces. En door workshops te organiseren die door professionals gegeven worden, ontwikkelen we ons allemaal op verschillende vlakken.”

“Zo willen we met Bries een frisse wind zijn in musicalland” zegt Marieke, die ook schrijver van de musical Bloemrijk is. “Inge en ik delen onze musicalpassie al ruim 10 jaar, toen we allebei startten bij musicalvereniging Musicalmakers uit Nijmegen. Op een gegeven moment wilde ik graag zelf een musical schrijven. Dat werd Ketters. Die productie hebben we met Musicalmakers uitgevoerd in 2018 en werd een groot succes. Inge was mijn brainstormbuddy en dat werkte als een trein! We droomden toen al voorzichtig van het ooit eens zelf opzetten van een musicalgroep waarbij we het eens helemaal anders wilden aanpakken. Begin dit jaar besloten we: we gaan het gewoon doen!”

Bries zoekt nog enthousiaste spelers én vrijwilligers die mee willen doen. Op woensdag 20 november om 19:30 uur is er in ’t Mozaiek in Wijchen een informatieavond. Voor meer informatie en aanmelden kan je terecht op de website briesproducties.nl.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda