Dian Hoelscher nieuwe directeur Vereniging van Vrije Theaterproducenten

30 maart 2021, 13:32 - Redactie
Dian Hoelscher nieuwe directeur Vereniging van Vrije Theaterproducenten

Dian Hoelscher volgt per 1 mei 2021 Marte Lalleman op als directeur van de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP). De nieuwe directeur begint al op 1 april aanstaande ten behoeve van een goede overdracht, die juist in deze complexe periode van groot belang is. Dian Hoelscher werkt al vanaf 1992 als jurist in de media- en culturele sector. Na periodes bij John de Mol Producties en Endemol, werkte zij van 1999 tot 2011 bij Stage Entertainment als Head of Legal. Tot medio maart was ze werkzaam als senior legal counsel bij ITV Studios Netherlands Holding.

Dian Hoelscher: "Nu ik bijna dertig jaar voor grote media- en theaterbedrijven heb gewerkt, voel ik de behoefte mijn ervaring verder in te zetten voor de breedte van de sector. Ik heb het geluk om straks studenten te kunnen inspireren met praktijkvoorbeelden als docent Mediarecht aan de Hogeschool van Amsterdam, en de functie van directeur bij de branchevereniging van de Vrije Theaterproducenten vult mijn nieuwe levensdoel volledig aan. Ik zie ernaar uit om weer in contact te zijn met alles wat er op het toneel gebeurt en de VVTP en de culturele sector te helpen door deze bizarre crisis te komen. Om daarna samen door te bouwen aan de culturele toekomst".

Boris van der Ham, voorzitter van de VVTP, is blij met de nieuwe directeur: "Wij prijzen onszelf gelukkig met het geweldige werk dat Marte Lalleman voor ons gedaan heeft gedurende de afgelopen twee jaar en vooral hoe zij zich met het bestuur heeft gemanifesteerd met visie en hard werken tijdens de crisis. Dian is, met haar enorme ervaring als jurist binnen de sector, een geweldige opvolger. Wij hopen samen met haar en de andere brancheverenigingen in onze sector de podiumkunsten uit deze diepe crisis te helpen en nieuw leven in te blazen".

De vrije (niet-gesubsidieerde) theaterproducenten zijn verantwoordelijke voor ruim 70% van het totale professionele aanbod op de Nederlandse podia. De Vereniging van Vrije Theaterproducenten, kortweg VVTP, behartigt de belangen van negenentwintig culturele ondernemers.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda