De cast van Doornroosje de sprookjesmusical is bekend

19 mei 2017, 10:32 - Redactie
De cast van Doornroosje de sprookjesmusical is bekend

Vanaf 14 februari 2018 zal Deep Bridge met Doornroosje, de sprookjesmusical hun eerste familiemusical naar de theaters gaan brengen. De Belgische producent zal zich voor zijn sprookjesmusicals steeds baseren op de sprookjesformats van Van Hoorne Entertainment, die garant staan voor hun sprookjesmusicals vol interactiviteit en gelaagde humor. Dit bestaande DNA zal Deep Bridge behouden, maar zal steeds worden opgesmukt met nieuwe decors, nieuwe kostuums en een Vlaamse cast.

Voor de eerste familievoorstelling in deze reeks grijpt Deep Bridge terug naar de eerste sprookjesmusical die Van Hoorne ooit in Vlaanderen gemaakt heeft: Doornroosje. Het wordt een instapklare musical voor jong én oud, met bakkenvol humor en fantastische muziek met echte meezingers.

Als Doornroosje wist Deep Bridge Tinne Oltmans te overtuigen terug de sprong te maken van televisie naar het podium. Tinne is bij het jonge publiek vooral bekend als Mila in de jeugdserie Ghost Rockers. Op haar elfde had ze als Martha al een rol te pakken in The Sound of Music, waar ze voor het eerst het podium mocht delen met haar huidige prins: Thomas Van Goethem. Ze is dan ook erg enthousiast dat ze nu terug de stap kan maken naar musicalland als schone slaapster.

Als prins krijgt Tinne Thomas Van Goethem aan haar zijde. Thomas is vooral bekend als presentator op Disney Junior. En er is ondertussen geen enkele prinsen-, jagers- of kappersknechtrol in heel de sprookjeswereld die onbekend is voor Thomas.

Laurenz Hoorelbeke speelt de rol van de gestoorde Titus. Laurenz heeft al heel wat producties op zijn naam staan waaronder Assepoester, Ben X de musical en Spamalot. Ook zal hij te zien zijn in de rockmusical The Rocky Horror Show. De rol van Titus gekke zus Fien zal gespeeld worden door Jasmine Jaspers. Zijn speelde in onder andere Domino, Assepoester, 14-18 en Piaf. Line Ellegiers, die haar strepen al verdiende in Evita en Rapunzel, wordt dan weer de goede fee.

Verder zal de cast worden aangevuld met studenten ‘musical’ van de Erasmushogeschool uit Brussel waar Deep Bridge een samenwerking mee heeft. Als locatie voor Doornroosje is gekozen voor Theater Elcerlyck in Antwerpen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda