Dagboek van een Herdershond Live met audiodescriptie en gebarentaal

30 augustus 2023, 15:58 - Redactie
Dagboek van een Herdershond Live met audiodescriptie en gebarentaal
Foto: Sander Mulkens

Zondagavond 3 september zendt KRO-NCRV het musicalspektakel Dagboek van een Herdershond Live uit met audiodescriptie en gebarentaal. KRO-NCRV-dj Stefan Stasse verzorgt de audiodescriptie op NPO Radio 5 en NPO 2 Extra. Rechtstreeks vanuit de opnamelocatie in Sittard-Geleen beschrijft hij voor mensen met een visuele beperking wat er in beeld gebeurt. Daarnaast is de uitzending op NPO 1 Extra met tolk gebarentaal te zien. Zo ervaren alle kijkers en luisteraars op hetzelfde moment dezelfde ervaring.

De omroep kondigt ook een special aan op NPO 1. In Achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond wordt de cast gevolgd op weg naar de live-uitzending. Hoe bereiden ze zich voor? Wat kunnen ze al vertellen over hun rol? En hoe is het om mee te werken aan zo’n grote tv-productie? Je ziet onder andere Angela Schijf, Thomas Cammaert en Jon van Eerd terug in deze uitzending van bijna veertig minuten. Daarnaast wordt er gesproken met de makers, waaronder producent Albert Verlinde en regisseur David Griffhorst (bekend van o.a. The Passion van KRO-NCRV).

Daarnaast wordt de radioluisteraar verblijd met een twee uur durende voorbeschouwing van Dagboek van een Herdershond Live. In een speciale uitzending van Zin in morgen legt presentator Sander de Kramer de betekenis van het verhaal uit, gaat hij in gesprek met de cast en schuift Stefan Stasse bij hem aan om vooruit te blikken op de audiodescriptie. Zin in morgen is op 2 september om 18.00 uur te beluisteren bij KRO-NCRV op NPO Radio 5.

  • Zin in morgen de voorbeschouwing van Dagboek van een Herdershond Live, zaterdag 2 september om 18:00 uur op NPO Radio 5.
  • Achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond, zaterdag 2 september om 17:10 uur op op NPO 1 en op zondag 3 september om 19.20 uur op NPO 1 extra (kanaal 81 en online via NPO Start).
  • Dagboek van een Herdershond Live, zondag 3 september om 20:25 uur op NPO1. Met audiodescriptie door Stefan Stasse op NPO Radio 5 en NPO 2 extra (kanaal 82 en online via NPO Start) en met tolk gebarentaal op NPO 1 extra (kanaal 81 en online via NPO Start).
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda