Componist van Hello Dolly! en La Cage aux Folles overleden

27 december 2019, 19:46 - Redactie
Componist van Hello Dolly! en La Cage aux Folles overleden

Jerry Herman, de componist van onder andere klassiekers als Hello Dolly! en La Cage aux Folles is op 88-jarige leeftijd overleden.

De componist wordt gezien als een van de grote Broadway-componisten van de twintigste eeuw, hij beleefde met het schrijven van Hello Dolly! zijn grootste succes. De voorstelling won tien Tony Awards waaronder die voor beste musical en later in 1968 volgde een filmversie waarin Barbra Streisand de hoofdrol speelde. In totaal was de voorstelling bijna 3000 keer te zien en hiermee staat de voorstelling op plaats twintig met langstlopende shows op Broadway. Volgend seizoen is de musical ook in Nederland te zien met Simone Kleinsma in de hoofdrol.

Een andere bekende musical van de hand van Jerry Herman is La Cage aux Folles uit 1983, gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk uit 1973. Uit deze musical kwam de klassieker I Am What I Am uit voort. La Cage aux Folles won in 1984 een Tony Award voor onder andere beste musical. In 2004 en in 2010 won de product een Tony in de categorie Best Revival of a Musical.

Jerry Herman was een van de vele slachtoffers van de hiv-epidemie in New York in de jaren 80; doordat een experimentele therapie bij hem aansloeg, bleef hij in leven.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda