Carmina Burana op tournee in Nederland

1 juni 2017, 08:41 - Redactie
Carmina Burana op tournee in Nederland

Carmina Burana, het meesterwerk van componist Carl Orff, uitgevoerd door het International Symphony Orchestra Lviv en The New Romanian Choir, onder leiding van dirigent Raymond Janssen, wordt vanaf 8 november uitgevoerd in Het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam, World Forum Theater Den Haag en MartiniPlaza Groningen.

Carmina Burana is een uniek werk uit de muziekhistorie. Het bekende O Fortuna (hieronder te horen) is door de jaren heen gebruikt in vele films, commercials en als basis voor moderne hits. In de 13e eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten, als een reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk, het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte deze Latijnse en Duitse teksten als basis en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen.

Het krachtige en opzwepende muziekstuk met voortstuwende ritmes is, dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting, een overweldigend geluid. Carmina Burana spreekt door de mystieke en muzikale aantrekkingskracht, eeuwen later, nog steeds vele muziekliefhebbers van alle nationaliteiten en leeftijden aan.

Het meesterwerk wordt uitgevoerd door 135 personen, het International Symphony Orchestra Lviv en The New Romanian Choir, onder leiding van dirigent Raymond Janssen. Het orkest is samengesteld uit jonge, begaafde en gepassioneerde musici van INSO uit Lviv en het koor van de Staatsfilharmonie Banatul uit Timisoara staat internationaal bekend om hun prachtige zuivere klanken.

Het gezelschap wordt aangevuld met solisten Mariana Bulicanu (sopraan), Valentin Roceveanu (tenor), Lordache Basilic (bariton) en Andreï Voic (vibrafoon diximus).

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda