Sprookjessprokkelaar de musical van de Efteling online te zien met blindentolk

30 oktober 2020, 10:27 - Redactie
Sprookjessprokkelaar de musical van de Efteling online te zien met blindentolk

Vanaf vandaag kunnen blinden en slechtzienden Sprookjessprokkelaar de musical beleven. De musicalvoorstelling met blindentolk, oftewel een audiodescriptie, is online te zien via komthetzien.nl of het Efteling Theater YouTube-kanaal. Normaal gesproken wordt dit fysiek gefaciliteerd in de theaters tijdens voorstellingen waarbij blindentolken aanwezig zijn, maar met de huidige maatregelen is dat niet mogelijk.

“Momenteel zijn theaters beperkt toegankelijk, natuurlijk ook voor blinden en slechtzienden. Daarom hebben wij vanuit Stichting Komt het Zien! het platform THUIS opgericht. Hier kunnen blinden en slechtzienden online genieten van verschillende voorstellingen met blindentolk. Een blindentolk beschrijft precies wat er te zien is, zodat iedereen met een visuele beperking alles mee kan beleven. Vanaf vandaag wordt daar Sprookjessprokkelaar de musical van de Efteling aan toegevoegd! Daar zijn we heel blij mee”, vertelt Arlette Hanson van Stichting Komt het Zien!

Stichting Komt het Zien! maakt theatervoorstellingen toegankelijk voor blinden en slechtzienden. In theaters én online met Komt het Zien! THUIS. Dat doen zij met blindentolken en audiodescriptie. Daarbij wordt alles dat te zien is op het toneel nauwkeurig beschreven, bijvoorbeeld iedere handeling of gezichtsuitdrukking. Op die manier kan men de voorstelling helemaal beleven zoals het bedoeld is. Hiermee wordt een theatervoorstelling toegankelijk voor iedereen.

“Het is fantastisch dat Stichting Komt het Zien! deze musical toevoegt aan hun aanbod en hiermee ervoor zorgt dat blinden en slechtzienden Sprookjessprokkelaar de musical kunnen beleven. Bij de Efteling staat toegankelijkheid hoog in het vaandel, dus ook bij onze musicals. Wij kunnen dit initiatief alleen maar omarmen”, vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda