Beroemde Broadway producent en regisseur Harold Prince overleden

schedule31 juli 2019, 23:14 - Redactie
Beroemde Broadway producent en regisseur Harold Prince overleden

De beroemde Broadway producent en regisseur Harold Prince is op woensdag na een kort ziekbed overleden in Reykjavik. Prince is 91 jaar geworden.

Harold Prince was onder andere producent en regisseur van musicals als West Side Story, Fiddler on the Roof, Cabaret, Sweeney Todd, A Little Night Music, Evita, Kiss of the Spider Woman en The Phantom of the Opera.

In 2008 ontving hij een Tony Award voor de grote rol die hij speelde bij het vormgeven van musicals op Broadway. Dit was al de 21ste Tony Award die hij kreeg, eerder ontving hij al Tony Awards voor onder meer West Side Story, Cabaret en Evita.

Prince stond ook bekend om zijn samenwerkingen met de groten uit de theaterwereld, zoals choreograaf Bob Fosse en Stephen Sondheim en Leonard Bernstein.

Met Andrew Lloyd Webber werkte Prince het vaakst samen. Zij waren de initiatiefnemers van de succesvolle musicals Evita en The Phantom of the Opera.

Bron: NU.nl

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Agenda

Show: Musical Sing-a-long
Locatie: Uitmarkt Amsterdam
Datum: 25-08-2019
Tijd: 21:15 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda