Audities: The Pirate Queen van Storytellers uit Zoetermeer

2 november 2017, 10:54 - Redactie
Audities: The Pirate Queen van Storytellers uit Zoetermeer

Storytellers heeft aangekondigd dat The Pirate Queen van Alain Boublil en Claude-Michel Schönberg de nieuwe productie voor het Buytenpark Theater in Zoetermeer is geworden. Voor de productie zoekt Storytellers acteurs en zangers voor zowel rollen als ensemble.

The Pirate Queen vertelt het waargebeurde verhaal van Grania "Grace" O'Malley, die in de 16e eeuw op zee de Engelsen tegenhield die Ierland wilden veroveren. Uiteindelijk leidt de strijd van deze "Piratenkoningin" tot een ontmoeting met koningin Elisabeth de Eerste. In een tijd waarin mannen de dienst uitmaken, zijn het twee vrouwen die leiding geven aan Ierland en Engeland.

The Pirate Queen ging in 2007 in première op Broadway en is een samenwerking tussen de makers van Les Miserables en Miss Saigon en de makers van Riverdance. De productie in het Buytenpark is de Europese première van The Pirate Queen.

De audities vinden plaats op vrijdag 8 december vanaf 19:00 uur en zondag 10 december vanaf 13:00 uur.

Rollen

Grace "Grania" O'Malley: (20-35) mezzosopraan (2 octaven) met goed ontwikkelde beltstem (tot E). Koppige, zelfstandige en intelligente vrouw die vanaf haar jeugd haar eigen keuzes maakt. Onbevreesd en zelfstandig. Zeer trouw aan haar clan en aan Ierland. Ze is een ware leider, die met haar piratenleger geregeld de Engelsen verslaat. Ze stemt toe in een verstandshuwelijk om het land te redden, ondanks haar grote liefde voor Tiernan. Hoofdrol.

Tiernan: (20-35) : tenor/hoge bariton. Grania's beste vriend van kinds af aan. Aantrekkelijk, zachtmoedig en loyaal. Hij begrijpt de noodzaak van Grania's gearrangeerde huwelijk, maar blijft als beschermer aan haar zij, ondanks zijn eigen verdriet. Hij offert zijn eigen vrijheid op om Grania te redden. Hoofdrol.

Dubdhara: (40-60): bariton. De vader van Grania. Hij moedigt haar zelfstandigheid aan, maar blijft zeer beschermend. Hij is de onverschrokken clanleider van de piraten tot hij door een verwonding het bevel over moet dragen aan Grania. Leeft voor zijn dochter en zijn land. Hij arrangeert het huwelijk tussen Grania en Donal om de Ierse clans te verenigen.

Elizabeth de Eerste: (20-45): (klassieke) sopraan. Koningin van Engeland. Koninklijk, onaantastbaar, ambitieus en vaak kort aangebonden. Ze voelt zich tegelijkertijd machtig en ingesnoerd door haar koninklijke rol. In eerste instantie is ze woedend op Grania die haar manschappen verslaat, maar met tegenzin krijgt ze bewondering voor deze andere machtige en standvastige vrouw. Ze besluit uiteindelijk tot het vrij laten van eerst Grania en later Tiernan.

Bingham: (40+): Tenor. De vertrouweling en adviseur van de Koningin. Elizabeth stelt hem aan als aanvoerder van de Engelse troepen die Ierland veroveren en later als gouverneur van Ierland. Meedogenloos en goed in staat tot manipulatie. Hij heeft bewondering voor de Koningin, maar kan zijn afkeur van Grania niet verbergen.

Donal O'Flaherty: (20-35): Tenor/lichte bariton. Gek op eten, drinken en vrouwen. Deze laatste obsessie houdt hij ook tijdens zijn huwelijk met Grania in stand. Donal is de typische macho, maar geeft al snel de strijd tegen de Engelsen op. Grania ontbindt hierop haar huwelijk met hem en verslaat met haar strijders de Engelsen. Uit jaloezie op Grania's succes en haar liefde voor Tiernan, spant hij met Bingham samen om haar te verraden.

Evleen (40+): Mezzosopraan. De voedster van Grania en haar vertrouwelinge. Als spiritueel leider van de clan O'Malley ondersteunt ze Grania, Dubdhara en de opstandelingen waar ze kan.

Repetities

De repetities vinden plaats op maandagavond (vanaf 22 januari) en woensdagavond (vanaf 21 maart). Er is een gezamenlijke startbijeenkomst op woensdag 17 januari. Er is een repetitieweekend op zaterdag 2 en zondag 3 juni van 12.00 tot 18.00 uur. De technische doorloop vindt plaats op zondag 24 juni, de generale repetitie op maandag 25 juni. Alle repetities vinden plaats in Zoetermeer.

Voorstellingen

De voorstellingen vinden plaats in het Buytenpark Openluchttheater Zoetermeer van woensdag 27 juni tot en met zondag 1 juli en van woensdag 5 juli tot en met zondag 8 juli 2018.

Aanmelden

Stuur een email inclusief CV en voorkeur voor de auditiedatum (vrijdag 8 december vanaf 19.00 uur of zondag 10 december vanaf 13.00 uur) naar audities@storytellers.nl. Voor deelname aan de productie geldt een bijdrage van € 50,-

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda