Audities: Casanova Returns van Deep Bridge

14 september 2018, 14:03 - Redactie
Audities: Casanova Returns van Deep Bridge

Deep Bridge produceert, samen met Arthur Masella, vanaf 2019 een nieuwe internationale musical, Casanova Returns. Om de voorstelling te ontwikkelen zal door de producent in de zomer van 2019 een eerste (volledige) professionele workshop productie worden gemaakt.

Deze auditieoproep geldt voor de Engelstalige workshop productie. Tijdens deze 5 weken durende periode wordt de hele voorstelling in het Engels gerepeteerd met aansluitend een kleine reeks voorstellingen voor een besloten en professioneel publiek.

De cast wordt vervolgens in overweging genomen voor de Nederlandstalige lokale productie in Vlaanderen en Nederland in 2020/2021 en een mogelijke Engelstalige reisvoorstelling in non-native Engelse regio’s.

Bezieler en co-schrijver van de productie is regisseur Arthur Masella. Arthur regisseerde Harold Prince’s productie Phantom of the Opera over heel de wereld. Zijn credits als regisseur: Sweet Charity; Fiddler on the Roof; The Music Man; Yours Anne; Company; Man of Lamancha; Sweeney Todd; Candide en recent de off-Broadway productie: Cast of Thousands.

Muzikaal supervisor is Kristen Blodgette. Kristen werkt samen met Andrew Lloyd Webber sinds zij de nationale tour van Cats in 1985 dirigeerde; The Phantom of the Opera vanaf de opening in New York, supervising (als assistant van David Caddick) voor de Broadway productie, de Noord Amerikaanse en de internationale producties in Hamburg, Australië, Mexico City, Antwerpen, Copenhagen, Madrid, Buenos Aires and Stuttgart.

Haar Broadway credits zijn: Cats, Sunset Boulevard, Jesus Christ Superstar, The Woman in White, Mary Poppins, LoveMusik, Chitty Chitty Bang Bang. Additional credits; Annie Get Your Gun with Deborah Voigt (Glimmerglass Festival), Bounce (Harold Prince), tour van On Your Toes, Jerry’s Girls en Barnum

Verhaal

Casanova, één van de meest herkenbare personages die ooit heeft geleefd, was een veel complexere figuur dan de legende doet vermoeden. Als onweerstaanbare minnaar wist hij vrouwen aan te trekken met zijn verleidelijke charme en edelmoedigheid. Hij was een hoogst intelligent en ontwikkeld man: schrijver, diplomaat, gokker, bedrieger en spion. Hij leefde van zijn charme en geluk en had vaak problemen met de autoriteiten, maar zijn sluwheid en vernuft konden hem altijd redden.

In 1756 werd hij gearresteerd op verdenking van het beoefenen van toverij en werd in de gevreesde Leads gevangenis gegooid, waarvan verondersteld werd dat er geen uitweg was. Hij wist op zo’n spectaculaire wijze te ontsnappen dat het overal in Europa werd naverteld. Nadat hij Venetië was ontvlucht bracht hij de volgende achttien jaar in ballingschap door en poogde onophoudelijk een weg terug te vinden naar de stad die hij als zijn thuis beschouwde. In 1774 keerde hij op 53 jarige leeftijd terug naar Venetië, de dag waarop onze show begint.

Audities

Lorenzo
Een abt en een oude vriend van Casanova; zijn sidekick en grootste supporter. Bescheiden en beleefd, maar sarcastisch en slim. Geslacht: man. Leeftijd: 40. Tenor of Hoge Bariton (geen groot bereik). Hoogste stembereik: B boven middel C. Laagste stembereik: G onder middel C, passing notes.

Therese/Bellino
Een operazangeres; Een vrouw die haar fortuin vergaard heeft door zich als castrato voor te doen. Sterk, maar gevoelig. Verlangt ernaar haar leven te leven als vrouw. Geslacht: vrouw die overtuigend een castrato man kan vertolken. Leeftijd: 30-35. Soprano tot Ab. Hoogste stembereik: Ab anderhalf octaaf boven middel C. Laagste stembereik: G onder middel C, passing notes.

Giulietta
Verlaten vrouw van een valsmunter die ooit Casanova’s zakenpartner was. Sterk; heeft veel levenswijsheid en is overbeschermend ten aanzien van haar dochter. Ze bezit nog steeds haar jeugdige schoonheid. Een oude vlam van Casanova. Geslacht: vrouw. Leeftijd: 38-45. Alt of Lyrische Sopraan – volwassen sopraan timbre. Hoogste stembereik: E tien noten boven middel C. Laagste stembereik: G onder middel C, maar niet frequent.

Madam D'Urfe
Krankzinnige, rijke weduwe die occulte wetenschappen beoefent; een volleerde comedienne, grappig en een beetje gek. Geslacht: vrouw – karakterstem – mezzo bereik – geen echte zangeres… Leeftijd: 60- 80

Markies D'Urfe
Madame D’Urfe’s neef en erfgenaam; achterbaks en boosaardig. Een slechterik die zijn verdiende loon krijgt. Een ijdeltuit. Geslacht: man. Leeftijd: 35 – 40. Tenor of Hoge Bariton. Hoogste stembereik: F anderhalf octaaf boven middel C. Laagste stembereik: B onder middel C.

Barbara
Gulietta’s dochter; Casanova’s petekind. Sterke wil … vastberaden, met een wild kantje. Geslacht: vrouw. Leeftijd: 18. Sopraan of pop sound. Hoogste stembereik: E tien noten boven middel C. Laagste stembereik: middel C.

Marcantonio
Straatratje; later Casanova’s leerling. Geslacht: man. Leeftijd: 11-13. Hoeft niet veel te zingen.

Businello/Ensemble
Hoofd van de politie; een vriend van Markies D’Urfe. Corrupt. Geslacht: man. Dit personage zal ook deel uitmaken van het ensemble en heeft op dit moment in principe geen solo-zang. Leeftijd: 50 -60. Hoogste stembereik: Bas/ Bas bariton.

3 rechters van de inquisitie/Ensemble
Geslacht: man. Leeftijd: 35 -60. Stembereik: Tenor; Bariton en Bas. Karakter- /komische rollen … grapjassen doorspekt van corruptie.

Ensemble/Dansers
Geslacht: Mannen en vrouwen. Stembereik: Verschillende stembereiken, leeftijden en types. Sterke klassiek geschoolde zangers en zangeressen. Beweging: Mooi bewegen is een plus. Dansers die zeer sterke zangers en goede acteurs zijn, kunnen ook in het ensemble worden opgenomen.

Een gevarieerde en diverse groep individuen die de stad Venetië bevolken. Ze zijn allemaal personages en moeten verschillende leeftijden en fysieke types vertegenwoordigen. Ze vertegenwoordigen personages in de volgende scènes: Carnavalvierders; Spionnen; Madame D’Urfe’s bediende; Operapubliek; Feestgangers; Inquisiteurs en rechters; Vrouwen in de slaapkamer van Casanova; publiek in de rechtzaal; Bruiloft gasten.

Aanmelden

De audities vinden plaats van 25 t.e.m. 29 oktober 2018 in Wilrijk. Beschikbaarheid op alle dagen is gewenst i.v.m eventuele callbacks. De Engelstalige workshopproductie is gepland in de maand augustus 2019. Het spreekt voor zich dat je de Engelse taal voldoende moet beheersen om de repetities en de voorstelling in het Engels te spelen.

De repetitie- en speelperiode van de productie in Vlaanderen (en Nederland) staat gepland voor najaar 2020 en voorjaar 2021. Voor deze productie zoekt Deep Bridge uitsluitend naar professionele acteurs, ouder dan 18 jaar. Deze audities worden georganiseerd door Oi Mundo, je kunt je opgeven op deze pagina.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda