Andrew Lloyd Webber werkt aan nieuwe versie Assepoester

14 september 2018, 11:32 - Redactie
Andrew Lloyd Webber werkt aan nieuwe versie Assepoester

Andrew Lloyd Webber werkt aan een nieuwe musical, die is gebaseerd op het verhaal Assepoester. De componist, die eerder de muziek maakte voor onder meer Cats en Evita, brengt het klassieke sprookje in een meer tijdloze vorm, met een moderner hoofdpersonage.

De componist werkt nu aan de muziek voor de voorstelling, die de titel Cinderella krijgt. Hij verwacht deze eind dit jaar af te hebben.

Meest recentelijk werkte hij aan de musical School of Rock, die uitkwam in 2015. Voor Cinderella werkt Lloyd Webber samen met schrijvers Tom MacRae en Emerald Fennell.

De componist vervulde afgelopen week nog zijn zogeheten EGOT-status, toen hij een Emmy-award won voor Jesus Christ Superstar, Live in Concert. Lloyd Webber is samen met Tim Rice verantwoordelijk voor de composities en muziekteksten van de liedjes uit de musical. Door het winnen van de prijs heeft de componist zowel een Emmy, Grammy, Oscar en Tony in zijn bezit.

Het verhaal van Assepoester is inmiddels diverse keren verfilmd en op het toneel gebracht. De meest bekende versie is de tekenfilm van Disney uit 1950.

Bron: NU.nl

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda