Anastacia als Killer Queen in We Will Rock You

23 januari 2019, 09:01 - Redactie

TEC Entertainment maakt vandaag bekend dat de Amerikaanse superster Anastacia in december haar musicaldebuut zal maken als Killer Queen in de Queen rockmusical We Will Rock You. De nieuwe versie van de internationaal succesvolle musical van Queen en Ben Elton wordt geheel in het Engels opgevoerd en geproduceerd in samenwerking met Peeparrow Entertainment.

We Will Rock You zal voor een gelimiteerd aantal voorstellingen uitsluitend te zien in Amsterdam en Den Haag. De première van We Will Rock You is op vrijdag 6 december in AFAS Live in Amsterdam.

Anastacia is vanavond als special gast te zien tijdens het Musical Awards Gala, waar ze AD Publieksprijs voor Beste Musical zal uitreiken. "Nederland is een van de landen waar ik vanaf het begin van mijn carrière bijzonder welkom heb gevoeld en ik verheug mij er enorm op om juist in Nederland mijn musicaldebuut te kunnen maken in Queen musical We Will Rock You. Ik hou van de muziek van Queen en zing vaak hun geweldige nummers. Ik heb zelfs met ze op het podium gestaan. Ik kan dan ook niet wachten om die fantastische Queen nummers in de rockmusical te mogen zingen."

Anastacia bracht in 2000 haar debuutalbum Not That Kind uit. Deze werd drie keer platina in Nederland en werd wereldwijd meer dan 35 miljoen keer verkocht. Haar debuutsingle “I’m Outta Love” stond 21 weken in de Nederlandse Top 40 en haalde een top drie notering. In totaal bracht Anastacia zeven studio albums en twee verzamelalbums uit en ze is ook te horen op het album Divas Las Vegas. In 2003 stond Anastacia met Queen op het podium tijdens een concert in Zuid Afrika en al tijdens haar eerste wereldtournee in 2004 zong zij het nummer We Will Rock You als en van de toegiften.

De originele versie van We Will Rock You ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre in de Londense West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan 20 miljoen bezoekers op alle zes continenten en in meer dan 28 landen te zien geweest.

We Will Rock You is van 5 t/m 8 december 2019 te zien in AFAS Live in Amsterdam en 13 december 2019 t/m 5 januari 2020 in het World Forum Theater in Den Haag.

Première
6 december 2019
Dernière
16 februari 2020
Producent
TEC Entertainment
Meer over We Will Rock You (2019)Ander nieuws over We Will Rock You (2019)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda