De Graaf & Cornelissen haalt Titanic de Musical naar Nederland

23 januari 2019, 07:31 - Redactie
De Graaf & Cornelissen haalt Titanic de Musical naar Nederland

Hans Cornelissen en Ruud de Graaf halen de Broadwayproductie Titanic de Musical naar Nederland. In het theaterseizoen 2020/2021 zal deze musical in grote theaters in Nederland te zien zijn. Titanic de Musical is de opvolger van Kinky Boots, dat komend najaar in première gaat.

"Het verhaal van Titanic is meeslepend, dramatisch en vol passie,” zegt Hans Cornelissen, artistiek directeur van De Graaf & Cornelissen Entertainment. "Titanic de Musical is een prachtige Broadway-musical en het is fantastisch dat wij voor Nederland de rechten hebben verkregen. Daarbij kunnen we nu al kan melden dat René van Kooten, die momenteel furore maakt in de rol van Che in onze productie Evita, een van de hoofdrollen zal gaan spelen".

Deze productie is voor De Graaf & Cornelissen Entertainment weer een mooie titel in de lijn van producties zoals A Chorus line, My Fair lady, Evita en Kinky Boots en zal worden gemaakt in samenwerking met de partners van de Nationale Musical Tour.

Titanic de Musical ging in 1997 op Broadway in première en werd prachtig ontvangen. De musical met muziek en liedteksten van Maury Yeston en een script van Peter Stone won vijf Tony Awards (waaronder die voor Beste Musical) en een Drama Desk Award. De succesvolle filmversie won maar liefst elf Oscars.

De musical vertelt het verhaal van het enorme cruiseschip de Titanic, dat op 10 april 1912 de Engelse haven Southampton verliet om naar New York te vertrekken. Aan boord waren 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Het verhaal van de musical wordt verteld door zes mannen die aan boord werken en drie meisjes die naar Amerika willen emigreren. Ook het klassenverschil dat in het begin van de twintigste eeuw enorm speelde, komt aan bod. De rijkste passagiers, die vinden dat zij het meeste recht hebben op een sloep, de middenstanders en de arbeiders die letterlijk in de onderste laag van het schip werken en wonen.

Titanic de musical gaat oktober 2020 in première in het Nieuwe Luxor Theater.

Première
21 november 2021
Dernière
17 juli 2022
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Titanic (2021) Ander nieuws over Titanic (2021)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda