Afas gaat eigen theater in Leusden bouwen

18 november 2015, 14:47 - Redactie
Afas gaat eigen theater in Leusden bouwen

Softwarebedrijf Afas heeft plannen voor het bouwen van een nieuw eigen theater in Leusden. Het theater maakt onderdeel uit van een volledig nieuwe campus dat het familiebedrijf wil gaan bouwen op ongeveer 100 meter afstand van het huidige hoofdkantoor.

Op dit moment bestaat er bij het huidige hoofdkantoor ook al een klein theater voor 300 bezoekers. Het bedrijf gebruikt dit theater met name voor de jaarlijkse klantendagen, zo kwamen er begin deze maand 2700 klanten naar Leusden om zich te laten informeren over nieuwe producten en diensten.

Het nieuwe bolvormige theater, dat zal beschikken over 800 stoelen, zal overdag worden gebruikt voor interne bijeenkomsten en in de avonduren voor theatershows en andere evenementen. Het IT-bedrijf zou het liefste willen dat er in het theater een productie gaat komen voor een langere periode zoals bijvoorbeeld The Lion King, Billy Elliot of Sister Act. Het is nog niet bekend of Stage Entertainment hier ook een rol in zal gaan spelen.

afas_theater

Afas heeft de grond al gekocht en zal het hoofdkantoor plus het theater puur uit eigen middelen gaan financieren. Het Afas Experience Center zal naar verwachting 80 miljoen tot 100 miljoen euro gaan kosten. Op dit moment is het bedrijf nog bezig met de gemeente om alle vergunningen te krijgen, het is de verwachting dat er op zijn laatst in 2018 begonnen zal worden met de bouw van de nieuwe campus.

Afas is bekend als sponsor van voetbalclub AZ en uiteraard als sponsor van het Circustheater in Scheveningen.

Bron: fd.nl

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda