Acteurs/Actrices:

Willemijn Verkaik

Willemijn Verkaik
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
16 juni 1975
Geboortestad
Son en Breugel

Biografie

Willemijn Verkaik studeerde in 1999 af aan het Rotterdams Conservatorium als docerend en uitvoerend musicus. Na haar musicaldebuut in Elisabeth in 2001, speelde Willemijn diverse rollen in Nederland, Duitsland en Zwitserland in onder meer De Drie Musketiers, We Will Rock You, Elisabeth, Aida, Mamma Mia, Women on the Verge of a Nervous Breakdown, Tarzan, Ghost en Bat out of Hell.

Willemijn Verkaik werd wereldwijd bekend door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Ze is de enige musicalactrice die de rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. In totaal was Willemijn ruim 2.000 keer te zien als Elphaba in Nederland, Duitsland, op West End en op Broadway. Daarnaast is Willemijn te horen in de populaire Disneyfilm Frozen en Frozen 2 als de Nederlandse en Duitse stem van Elsa. Ze zong in 2020, samen met negen andere Elsa’s van over de hele wereld, het genomineerde nummer Into the Unknown bij de Oscar uitreikingen.

Als solist verleende Willemijn haar medewerking aan verschillende grote concerten in binnen- en buitenland, waaronder meerdere edities van Musicals in Concert en Disney in Concert. Ook trad ze op in New York, Tokio en Londen en werkte ze met gerenommeerde componisten.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Willemijn Verkaik in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Moulin Rouge! De Musical
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda