Acteurs/Actrices:

Sven Ratzke

Sven Ratzke
Foto: Musicalweb

Biografie

Sven Ratzke heeft wereldwijd naam gemaakt met zijn eigen theaterprogramma’s en shows over onder meer David Bowie. Zijn carrière omhelst meer dan twee decennia waarin hij op vele prestigieuze locaties over de hele wereld heeft opgetreden, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, Bertolt Brechts legendarische Berliner Ensemble in Berlijn, het Sydney Opera House en het Lincoln Center for Performing Arts in New York City.

Als acteur had hij de hoofdrol in Cabaret van De Graaf & Cornelissen Entertainment (2008/2009) en speelde hij Hedwig in de Duitse productie van Hedwig and the Angry Inch (2013-2016).

Zijn show Starman, met de muziek van David Bowie, was een groot succes op het Edinburgh Fringe Festival 2016 en won tijdens het festival een ‘Arts Award Voice’ voor beste voorstelling. Met Starman toerde Ratzke over de hele wereld. Zo ook door Australië, waar hij werd genomineerd voor de Helpmann Award (de Australische equivalent van de Tony Award).

Ratzke heeft met vele legendarische artiesten en orkesten gewerkt, waaronder Nina Hagen, Fassbinder-muze Hanna Schygulla, Grammy-genomineerde operazangeres Claron McFadden, de Duitse chansonnière Hildegard Knef, de Nederlandse zangeres Ellen ten Damme, de Londense cultband The Tiger Lillies, Metropole Orkest, Asko|Schönberg en New York City-iconen Justin Vivian Bond en Joey Arias.

Hij breidde ook zijn artistieke horizon uit naar televisie en creëerde zijn eigen talk-/muziekshow voor de Duitse nationale televisie (ARD), genaamd Ratzke’s Rendezvous.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Sven Ratzke in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda