Acteurs/Actrices:

Roosmarijn Luyten

Roosmarijn Luyten
Foto: Musicalweb

Biografie

Roosmarijn studeerde in 2001 af aan de Academie voor Kleinkunst en volgde extra danslessen bij de opleiding docent theaterdans, beide aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Roosmarijn speelde onder andere in De Marathon – de musical, de familiemusical Dolfje Weerwolfje, en op theaterfestival De Parade met de muziektheatervoorstelling LEUK van BonteHond. Ze speelde de rol van Rachel Hazes in het laatste jaar van de musical Hij Gelooft in Mij en was hierin in de seizoenen daarvoor alternate voor alle vrouwenrollen.

Ze was in achtereenvolgende seizoenen bij jeugdtheatergezelschap Maas Theater&Dans te zien in Maanvirus, als Tinkelbel in de voorstelling Peter Pan Was Hier, in de Beatles-voorstelling HELP en in de titelrol in Kortjakje. Verder heeft ze getourd met Orkest MaxTak, Theatergroep ZEP en Opus One, en speelde ze in de musical Foxtrot.

Als zangeres maakte zij deel uit van verschillende gelegenheidsformaties, waaronder The B-Movie Orchestra, PLAY in Club Dauphine en de muzikale quiz Quiztet. Ze danste bij De Vliegende Panters en was dance captain in de musicals Foxtrot en De Marathon.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Roosmarijn Luyten in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Moulin Rouge! De Musical
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda