Acteurs/Actrices:

Ronald Jorritsma

Ronald Jorritsma
Foto: Musicalweb

Biografie

Ronald Jorritsma is in 2018 afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting Muziektheater waar hij o.a. zangles kreeg van Edward Hoepelman, Ivar Costenoble en Katrien Verheijden. Tijdens zijn opleiding speelde hij o.a. Frederick Barrett in Titanic onder regie van Paul Eenens, Marius/Enjoras in Les Miserables, Arthur in The story of my Life en zat hij in het Ensemble van Fiddler on the roof. Daarvoor heeft hij ook nog de Willem Nijholt Academie afgerond in Nijmegen.

Na zijn opleidingen was Ronald te zien als Jonge Scrooge in Scrooge de Musical van Music Hall en in de rol van Nick Carraway in de West End productie The Great Gatsby, beiden in België. Ronald tourde door Duitsland als solist in Die Nacht Der Musicals en onlangs was hij te zien als Bertus in de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond van Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht.

Ook is Ronald regelmatig actief als acteur in de Efteling en was hij te zien op TV in Kosmoo III van Studio 100 in de rol van Felice (afl. ‘’Revolution War’’).

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Ronald Jorritsma in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda