Acteurs/Actrices:

Raymond Kurvers

Raymond Kurvers
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
23 juni 1968
Geboortestad
Heerlen

Biografie

Raymond Kurvers genoot zijn opleiding aan de Academie voor Kleinkunst, faculteit theater aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Hij debuteerde naast Jos Brink in het toneelstuk Non-Actief, presenteerde 200 keer de Disney Roadshow, speelde in twee komedies bij Studio 5 en maakte bij Theater Terra de voorstelling Nachtvlucht. Hij zong bij Robert Long in diens theatershow. Speelde hoofd- en bijrollen in de musicals West Side Story, Company, De Griezelbus, Home, Dolfje Weerwolfje, De Kleine Zeemeermin (Guus Garnaal), Annie (2005 en 2012), Tarzan, De vliegende Hollander, Piaf met Liesbeth List, Pipo de musical als Pipo de Clown, Legally Blonde, Sonneveld, Pippi Langkous, Ciske de Rat – de musical en My Fair Lady.

Ook op televisie was Raymond te zien. Zo speelde hij gastrollen in films en series, waaronder Goede Tijden Slechte Tijden, Kees & Co, Exit, Iedereen is gek op Jack, Gluckauf en Patagonia. Daarnaast was Raymond te zien in verschillende commercials. Bovendien sprak hij de stem in van Quasimodo in de Nederlandse versie van Disney’s The Hunchback of Notre Dame.

Voor zijn rol van President Roosevelt in Annie werd hij genomineerd voor een Musical Award 2006.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Raymond Kurvers in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Aida
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Pretty Woman
Stage Entertainment
Mamma Mia!
De Graaf & Cornelissen
Meer musicals

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda