Acteurs/Actrices:

Marijn Brouwers

Marijn Brouwers
Foto: Musicalweb - Brigitte Heitzer en Marijn Brouwers

Biografie

Marijn Brouwers studeerde, via omzwervingen van een jaar Toneelschool in Maastricht, in 1998 af als theaterdocent aan de Akademie voor Drama te Eindhoven en in 2001 aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. In 2009 studeerde hij zang/muziektheater bij Edward Hoepelman aan de Opleiding Master of Music van het Fontys Conservatorium in Tilburg. Voor zijn afstudeervoorstelling ontving hij in juni 2011 een Cum Laude waardering.

Vanaf 2001 speelde Marijn in de musical Foxtrot, tourde hij met Five Easy Pieces en vertolkte hij Tuk Stuk Rukker in de musical Cats (2006). Daarnaast speelde Marijn in de voorstelling Zolang het sneeuwt (2008) van De Wetten van Kepler en verving hij Danny De Munk in de musical CIske de Rat.

In 2011 deed Marijn mee aan het TV programma Op zoek naar Zorro. Dit werd het begin van zijn solocarrière. Vanaf dat moment produceerde en speelde hij Beste meneer Halsema (2012), Bon Anniversaire – Marijn Brouwers zingt Charles Aznavour (2014), maakte hij met Jenny Arean het programma Jenny Arean & Marijn Brouwers (2016) en The Chet Baker Room (2017).

In 2018 was Marijn voor het eerst weer te zien in een niet eigen productie. Samen met zangeres Leonie Meijer en Merijn Oerlemans was hij te zien in Bella Italia, een Italiaanstalig theaterconcert van De Graaf & Cornelissen Entertainment. Daarna ging hij verder met zijn soloprogramma’s, waaronder Nou dag (2019), geïnspireerd op het album Watertown van Frank Sinatra en in 2020 kwam Marijn met een compilatie van zijn eerste vier soloprogramma’s, genaamd Soloquartet.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Marijn Brouwers in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda