Acteurs/Actrices:

Leon de Graaf

Biografie

Lucia Marthas Institute for Performing Arts, Amsterdam (2014). ‘Bachelor in Performing Arts’ en Bachelor ‘Teacher in Dance’. Zangles van o.a. Edward Hoepelman, Rein Kolpa en Jimmy Hutchinson. Volgde workshops/cursussen in New York en London en specialiseerde zich in tapdans en Fosse-stijl.

Leon trad als solist op in JEANS 23 (NL-Tour), was ensemble/Cover Tony en Dance Captain Assistant in Billy Elliot van Stage Entertainment, Swing/Dance Captain Assistant in Evita van Vereinigte Bühnen Wien (Wenen), Lyle in FOOTLOOSE (Amstetten), Mike Costa en Cover Paul in A Chorus Line van De Graaf & Cornelissen Entertainment (NL-Tour), Swing in Billy Elliot van Working Title (UK-Tour) en speelde Jimmy in Grand Hotel (Stadttheater Baden).

Ook was Leon te zien als Ensemble/Cover Aladdin, Jago en Omar in Disney’s Aladdin van Stage Entertainment Duitsland (Hamburg/Stuttgart), als Mr. Z in An American in Paris (Landestheater Linz), als Chino in West Side Story (Staatstheater Nürnberg) en als Assistant Commissar en Cover Engineer in Miss Saigon van Vereinigte Bühnen Wien (Wenen). Leon was voordat Les Miserables begon terug bij Aladdin van Stage Entertainment Duitsland (Stuttgart) als Cover Aladdin, Jago en Omar.

Leon was op TV te zien in ’T Schaep terug in Mokum en Schaep Ahoy en was als danser te zien in o.a. reclames van Kwantum. Daarnaast was hij werkzaam als co-choreograaf / assistent choreograaf bij de musicals Evita, A Chorus Line, A Grand Hotel en choreografeerde hij de Operette Der Zarewitch tijdens het Lehár Festival (Bad Ischl).

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Leon de Graaf in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda