Acteurs/Actrices:

Juliëtte van Tongeren

Juliëtte van Tongeren
Foto: Musicalweb

Biografie

Juliëtte van Tongeren is in 2020 afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater. Zij heeft hier onder anderen les gehad van Peggy Hegeman, Sofie Dirkx, Geertje Hochstenbach, Tim Van der Straeten en Florian Boutonnier. Als vooropleiding volgde zij musical- en taplessen bij Danny Poetiray en deed zij de MusicAllFactory Jongeren.

Op de academie heeft Juliëtte de voorstellingen Company (Amy), Footloose (Rusty), Spring Awakening (Anna) en haar zelfgeschreven afstudeervoorstelling Ik wilde vroeger een aap zijn gespeeld. Daarnaast was zij in deze tijd te zien in de musical Rubens van Historalia Productions en Kinky Boots van De Graaf & Cornelissen Entertainment (on stage swing, understudy Pat, 2e understudy Marge).

Als tapdanseres heeft Juliëtte meegewerkt aan de award winnende short film God Glitch en als solist opgetreden bij het Sacred Concert van Duke Ellington in samenwerking met De Frits Bayens Big Band. Sinds kort is zij eigenaar van haar zelf opgerichte bedrijfje Little Miss Tap. Verder heeft Juliëtte de zomerworkshop van de Meisner Toneelacademie gevolgd.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Juliëtte van Tongeren in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Moulin Rouge! De Musical
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda