Acteurs/Actrices:

Jordy van Loon

Jordy van Loon
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
16 juni 1993
Geboortestad
Voorburg

Biografie

Jordy van Loon werd in 2008 door Paul de Leeuw uit het publiek geplukt en letterlijk achter het behang geplakt. Sindsdien is hij allesbehalve, achter dat spreekwoordelijke behang blijven zitten.

In datzelfde jaar wordt Jordy door toedoen van Coen Swijnenberg , Sander Lantinga en Giel Beelen met zijn lied Verliefdheid tot Serious Request Anthem gebombardeerd in Het Glazen Huis. DJ Armin van Buuren maakte zelfs een re-mix van de song. Ten gevolge hiervan scoort hij in 2009 een nummer 1 hit met Verliefdheid is een toverbal.

Maar liefst 6.000.000 keer wordt de clip van Verliefdheid bekeken op YouTube. Nog datzelfde jaar scoort hij de hit Een kusje voor jou en de hits Het spel van Cupido en Ik ben Jordy van Loon.

Na laatstgenoemde nummer verdween hij uit de schijnwerpers. Wat niet wil zeggen dat hij heeft stilgezeten. Hij volgde vanaf dat moment zang-, dans- en acteerlessen. Dit resulteerde in de voorstelling Andere Wegen, dat zijn première in maart 2017 beleefde in een uitverkocht Betty Asfalt Complex te Amsterdam. De succesvolle tournee in 2018 die hierop volgt is tevens de aanzet voor zijn rol in de nieuwe Nederlandse musical Haal het doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Jordy van Loon in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Moulin Rouge! De Musical
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda