Acteurs/Actrices:

Jan Kooijman

Jan Kooijman
Foto: Musicalweb

Biografie

Jan is een veelzijdig acteur, tv-presentator en voormalig danser. Hij begon zijn carrière als professioneel danser bij het Scapino Ballet in Rotterdam in 2000.

In 2010 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Televisiester voor Beste Aanstormend Talent en in 2011 ontving hij een Nickelodeon Kids Choice Award voor Beste Nederlandse en Belgische tv-ster. Hij speelde zijn eerste hoofdrol in de speelfilm Verliefd op Ibiza (2013) van Johan Nijenhuis, waarna een reeks aan succesvolle hoofdrollen volgde, de film Hartenstraat (2014), De Zevende Hemel (2017) naast Halina Reijn en Huub Stapel, Verliefd op Cuba (2019) en Alles is zoals het zou moeten zijn (2020). Ook speelde hij een bijrol in de speelfilm Piece of my Heart (2022), geregisseerd door Dana Nechustan, en was hij te zien in de internationale festivalwinnaar Coppelia (2021).

Naast acteur is hij een gewaardeerd jurylid in programma’s als Dancing with the Stars en So You Think You Can Dance in zowel Nederland als België. Verder is hij op creatief vlak bezig met het ontwikkelen van series en het schrijven van liedjes.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Jan Kooijman in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

Musicals

Aida
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Pretty Woman
Stage Entertainment
Mamma Mia!
De Graaf & Cornelissen
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Winnie de Poeh
Datum: 30-09-2023
Tijd: 19:00 uur
Volledige agenda