Acteurs/Actrices:

Gerrie van der Klei

Gerrie van der Klei
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
22 februari 1945
Geboortestad
Amstelveen

Biografie

In de afgelopen seizoenen was Gerrie de rol te zien in War of the Worlds en in de musical Anastasia.

Gerrie trad met de vermaarde Boy Edgar en zijn Big Band op als jazz zangeres overal ter wereld. Speelde hoofdrollen in musicals als Foxtrot, De zoon Van Louis Davids, Ping Ping, Viktor/Viktoria, You’re The Top, 42nd Street, Sonneveld, Nonsens, My Fair Lady, La Cage aux Folles en Annie.

Andere theatersuccessen: Alle Laatjes Open, Als Er Liefde Bestaat, De Nelson Revue in Nederland en Duitsland, Musical de Cursus en Purper sinds 1980. Hoofdrollen in toneelstukken: Torch Song Trilogy , Noël Coward’s Later Is Te Laat, Jane Eyre, Phython, En nu Wij en Vrouwen van Later. In 2013 – 2014 speelde ze in Purper Ladies. Ook speelde Gerrie diverse solovoorstellingen onder andere Op Doorreis, Oh, Lady Be Good en Spelen met Klei.

Ze vertolkte tevens vele gastrollen in diverse televisieseries en speelfilms, waaronder een belangrijke rol in de hitserie Moeder, ik wil bij de Revue.

Gerrie won de John Kraaijkamp Musical Award 2020 voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar rol van Maria Fjodorovna in Anastasia. Ze werd genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in 2001 voor Beste Vrouwelijke Bijrol in 42nd Street. Ze won de publieksprijs Beste Solo Programma 1984 voor de theatershow Op Doorrreis en ontving meerdere Edisons voor de albums met Boy Edgar en You’re The Top.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Gerrie van der Klei in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda