Acteurs/Actrices:

Francis van Broekhuizen

Francis van Broekhuizen
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
28 juni 1975
Geboortestad
Den Haag

Biografie

Francis studeerde cum laude af in 2002 en 2004 aan het Conservatorium van Amsterdam en de Dutch New Opera Academy. In 2004/2005 was ze lid van Opera Studio Nederland.

Ze was vast ensemblelid bij Opera Zuid van 2005 tot en met 2008 en vertolkte daar verschillende hoofdrollen in opera’s als Carmen, Il Trittico, Die Lustige Witwe, Cendrillon en De Speler. Sinds 2008 is zij freelance operazangeres en zingt voornamelijk in Nederland bij alle grote operagezelschappen. Ze heeft meer dan 35 hoofd- en bijrollen op haar naam, waaronder Tosca, Lady Macbeth, Miss Wingrave en Giorgietta.

Sinds een aantal jaren is zij ook een graag geziene tv-personality in verschillende programma’s, zoals Maestro, All together now, De slimste mens, De verraders en diverse talkshows. Op Radio 4 heeft zij een wekelijkse rubriek in het programma De ochtend van 4 over klassieke muziek.

Daarnaast maakt ze haar eigen theatershows Dolle Diva en Bij twijfel hard zingen, waarmee ze succesvol in de Nederlandse theaters optreedt. Ze heeft ook gespeeld in twee operafilms, Donna Giovanna en Gianni Schicchi, geproduceerd door Opera Spanga.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Francis van Broekhuizen in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

Musicals

Aida
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Pretty Woman
Stage Entertainment
Mamma Mia!
De Graaf & Cornelissen
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Tocht
Locatie: Friso Theater
Datum: 01-10-2023
Tijd: 14:30 uur
Volledige agenda