Acteurs/Actrices:

Erik Brey

Erik Brey
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
27 december 1956
Geboortestad
Den Haag

Biografie

Erik Brey zit al vanaf zijn vroege jeugd achter de piano en is hij er nooit meer achter vandaan gekomen. Door de jaren heen maakt Erik zich als autodidact verdienstelijk op piano, gitaar en contrabas en tevens als zanger, componist, arrangeur en tekstschrijver.

Na het Atheneum schrijft Erik zich in voor de studie Muziekwetenschappen in Utrecht. Binnen zijn studententijd houdt Erik zich voornamelijk bezig met muziek en theater, zigeunermuziek, jazz-combo’s en veel studenten-amateurtoneel. Met onder anderen Haye van der Heyden, die hij al kent vanaf de brugklas, richt hij in 1980 de close harmony theatergroep Purper op. Erik schrijft, speelt, componeert en produceert mee aan twaalf Purper programma’s tot hij in 1996 de groep verlaat. Daarop volgend speelt hij drie solovoorstellingen van 1997 tot 2002. Verder speelde Erik in de musicals Nonsens, Lieve Heren, Hamelen en Tita Tovenaar.

In 2006 bestaat Purper 25 jaar en Frans Mulder vraagt hem om met deze Gala productie mee te doen. Dit leidt tot een nieuwe Purper periode van drie programma’s. Daarna is er een hernieuwde samenwerking met Haye van der Heyden hetgeen leidt tot de theaterprogramma’s Toen we jongens waren, Geen Kunst en Blunders. In 2016 is er wederom een opleving van Purper met het gloednieuwe programma Purper’s vier jaargetijden, en in 2018 Purper’s Passie.

Door die jaren heen speelt Erik ook gastrollen in TV series, zoals: De Lachende Scheerkwast (Wim T Schippers), Bengaalse Meiden, Kinderen geen bezwaar, Baantjer, Flikken Maastricht, en dergelijke.

Voor zijn rol Ogterop in Hamelen heeft Erik in 2005 de John Kraaijkamp Musical Award gekregen voor Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Erik Brey in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda