Acteurs/Actrices:

April Darby

April Darby
Foto: Musicalweb

Biografie

April begon reeds op jonge leeftijd in de showbizz met modellenwerk en commercials; op achtjarige leeftijd combineerde ze zang-, dans- en acteerlessen. Deed de vooropleiding kids on tour en later junior academy van het Nederlands Musical Ensemble. Stroomde daarna door naar de opleiding musical artist aan de Dutch Academy of Performing Arts.

In 2013 was zij te zien als understudy van de hoofdrol Deloris van Cartier in de musical Sister Act van Stage Entertainment in het Circustheater. Tussen 2015 en 2017 speelde zij de hoofdrol in de hitmusical The Bodyguard en was tegelijkertijd lead-vocalist in Dinnershow Pandora in Studio 21 te Hilversum. In juni 2019 vertolkte ze de titelrol Aida in het openluchtspektakel Aida in Concert van Stage Entertainment. Is te horen als de Nederlandse stem van Nala in de Disney film The Lion King (2019). In 2021 keerde ze terug in de hoofdrol van de hitmusical The Bodyguard in België, waar zij haar Vlaamse debuut heeft gemaakt.

Heeft meerdere keren in de Ziggo Dome gestaan met als hoogtepunt Grand in 2016 met DJ Fedde Le Grand. In november 2018 betrad zij hier nogmaals het podium, ditmaal tijdens de shows Let’s Dance van Humberto Tan en Timor Steffens. In 2018 verzorgde zij de opening van het Televizier-Ring Gala in het AFAS Live. In 2022 besteeg zij het podium van het RTM Stage van Ahoy in een uitverkochte show van de 90’s R&B Icons Show presented by John Williams.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin April Darby in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Aida
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Pretty Woman
Stage Entertainment
Mamma Mia!
De Graaf & Cornelissen
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda