Willemijn Verkaik geeft intiem concert in het DeLaMar Theater

19 mei 2020, 18:36 - Redactie
Willemijn Verkaik geeft intiem concert in het DeLaMar Theater
Foto: Darren Bell

Willemijn Verkaik zal begin juli een uniek intiem concert gaan geven in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Willemijn trad dit jaar nog op in het kader van Frozen 2 op bij de uitreiking van de Oscars en was onlangs nog te zien als Miss Hannigan in de musical Annie. Ze had dus een behoorlijk druk bestaan tot het moment van de lockdown en alles plotseling moest stoppen. Wat doe je dan met alle tijd die ineens vrijkomt? Tijdens haar concert And now... vertelt Willemijn over vooruit kijken, plannen maken en jezelf ontwikkelen. Bijgestaan door muzikanten Mark Kuypers en Bart van Hoof zingt ze prachtige bijpassende musical- en popnummers.

Willemijn Verkaik geeft haar concert in het DeLaMar op 9 juli, 10 juli en 16 juli.

De voorstelling is onderdeel van het DeLaMar Theater-programma Klein publiek, groot gebaar; bestaande uit voorstellingen speciaal voor een klein publiek (in dit geval 100 mensen incl. personeel) waarvan de opbrengst volledig naar de theatermakers gaat.

Andere voorstellingen in de reeks Klein publiek, groot gebaar zijn onder andere:

Naomi van der Linden en Jeannine la Rose

Nu de deuren van de theaters weer op een kier mogen, toveren Naomi van der Linden en Jeannine la Rose de Mary Dresselhuys zaal om tot een intieme jazzclub uit vervlogen tijden. De twee speelden samen in de musical The color purple, die Jeannine een Musical Award voor Beste vrouwelijke bijrol en Naomi een nominatie voor Beste vrouwelijke hoofdrol opleverde. Samen met arrangeur en pianist Paul Maassen bundelen ze nu hun krachten voor een exclusief programma vol muziek en persoonlijke verhalen, als reflectie op de huidige tijd. I am changing is een ode aan theater, aan veerkracht en het kunnen omgaan met veranderingen. Hiervoor putten Naomi en Jeannine inspiratie uit het repertoire van powervrouwen van de afgelopen 100 jaar. Van Bessie Smith, Aretha Franklin en Tina Turner tot aan Jill Scott; en van The color purple tot aan Dreamgirls. Maak je klaar voor een sfeervolle voorstelling vol jazz, gospel, soul en musical, aangevuld met bijzondere verhalen.

6 juni tot en met 21 juni

En de laatste doet het licht uit

Het is donderdag 12 maart 2020. In de theaters door het land zijn de decors opgebouwd voor de voorstellingen van die avond. De technici hebben de lampen ingehangen en de artiesten bereiden zich voor. Dan is er plotseling een bericht uit Den Haag. De theaters gaan dicht; nu meteen. Er mag niet meer gespeeld worden. Wanneer dat wel weer kan, is niet duidelijk. Maar om nou meteen alles in te pakken en naar huis te gaan… En de laatste doet het licht uit is een reconstructie van die bewuste dag en avond, geschreven door Dick van den Heuvel (Was getekend, Annie M.G. Schmidt e.a.) en gespeeld door René van Kooten, William Spaaij, Vajèn van den Bosch, David van den Tempel en Robin van den Heuvel. Een tragisch, hilarisch, aangrijpend en ontroerend toneelstuk, speciaal gemaakt voor deze bijzondere tijd. Want we gaan nog niet naar huis, nog lange niet!

18 juni en 19 juni

Lone van Roosendaal en Annick Boer

Lone van Roosendaal en Annick Boer slaan de handen ineen voor een intiem concert met de mooiste Nederlandse kleinkunstliedjes ooit gemaakt! In deze rare tijd van ‘social distancing’ hopen ze aan de hand van deze prachtige liedjes ons allemaal toch wat dichter bij elkaar te brengen. Zowel Lone als Annick schitterde eerder in musicals als The bridges of Madison County en Into the Woods, daarnaast is Lone bekend van tv-series als Voetbalvrouwen en GTST en Annick van programma’s als Kanniewaarzijn en De TV kantine. Maar tijdens Pinksterdag in concert gaan ze zingen, omlijst door sfeervolle live muziek. Een heerlijke muzikale avond met Lone en Annick, ofwel Lonick (Lone vindt de naam Lonick vreselijk maar Annick vindt het top en heeft de domeinnaam al vastgelegd).

27 juni en 1 juli

Emma wil leven

Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen, is er iets dat haar steeds anders laat handelen: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen? Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en in het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. Emma wil leven is een intiem en intens portret, van de makers van Ma en Doet sneeuw pijn. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en op gesprekken met betrokkenen en (ervarings)deskundigen.

17 juli

Peter Pan

Vlieg mee op avontuur met Wendy en Peter Pan! Theater Terra presenteert de nieuwe familiemusical Peter Pan, naar het wereldberoemde magische sprookje. Het verhaal begint als Peter Pan de slaapkamer van Wendy binnenvliegt. Hij neemt haar mee naar het betoverende eiland Nimmerland. Samen met het elfje Tinkerbel en de Verloren Jongens ontdekken ze het eiland en ontmoeten ze de stoere prinses Tijgerlelie, maar ook een heleboel ruige piraten. Zijn Wendy en Peter Pan er klaar voor om de strijd aan te gaan met de beruchte Kapitein Haak? Laat je meevoeren door deze muzikale voorstelling vol fantastische avonturen, van de makers van De kleine zeemeermin en Aladdin.

19 juli

Renée van Wegberg

Een exclusieve preview van Renée van Wegbergs nieuwe soloprogramma Renée doet de dames. Na haar met vier- en vijfsterrenbekroonde soloprogramma List, Shaffy en Piaf brengt deze Musical Award-winnaar (in 2018 en 2020) nu een ode aan Nederlandse zangeressen. Nummers van kleinkunst iconen als Conny Stuart, Jenny Arean en Karin Bloemen, maar ook songs van pop- en rockdiva’s als Anouk, Ilse de Lange en Trijntje Oosterhuis komen voorbij. Een speciaal eerbetoon is er voor Liesbeth List, de chansonnière in wiens huid Renée kroop voor de gelijknamige musical. Omlijst met highlights uit eerdere shows, persoonlijke verhalen en nieuwe arrangementen bezingt Renée samen met haar band het leven in mooie, maar ook moeilijke tijden. Een indrukwekkend theaterconcert vol humor, kwetsbaarheid en heel veel liefde voor muziek.

31 juli

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda