Volgende maand JEANNE D’ARC in Buytenpark Openluchttheater Zoetermeer

23 juni 2019, 13:28 - Redactie
Volgende maand JEANNE D’ARC in Buytenpark Openluchttheater Zoetermeer

Na het success van The Pirate Queen opnieuw een openluchtvoorstelling in het Buytenpark Zoetermeer. De musical JEANNE D'ARC van Maricel Wölk vertelt het waargebeurde verhaal van een boerenmeisje dat zich opwerkt tot leider van het Franse leger in de strijd tegen de Engelsen. Jeanne weet het vertrouwen te winnen van koning Charles VII en boekt een grote overwinning op de Engelsen bij Orleans. Maar de gevestigde orde wantrouwt Jeanne en gelooft niet in haar missie. Uiteindelijk wordt ze het slachtoffer van list en bedrog aan het hof en eindigt beschuldigd van hekserij op de brandstapel.

Een middeleeuws spektakel met veldslagen, indrukwekkende muziek en fantastische effecten. Auteur Auteur Maricel staat bekend als een van de grootste musicaltalenten in Duitsland. Ze speelde de hoofdrollen in musicals als Aida, The Scarlet Pimpernel, Jekyll & Hyde en Mozart! en geeft geregeld concerten. Als pop- en musicalzangeres bracht ze zeven CD’s uit, die allen in top 40 bereikten. Naast haar werk als uitvoerend artiest schreef en regisseerde ze vier jeugdmusicals, die in geheel Europa te zien waren. Jeanne d’Arc is haar nieuwste werk.

De rol van Jeanne wordt afwisselend gespeeld door Merle van der Steen en Iris Langenberg. Kenneth Fens en Nick Dijkstra spelen samen de rol van Jean de Metz, de commandant van het Franse leger. Milan van Weelden speelt de rol van Hertog Bedford. In totaal bestaat de cast uit 30 acteurs en is er begeleiding van een live orkest bestaande uit 15 muzikanten. JEANNE D’ARC gaat op woensdag 10 juli in première.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda