Verfilming van Broadwaymusical Sunset Boulevard

19 augustus 2017, 18:12 - Redactie
Verfilming van Broadwaymusical Sunset Boulevard

Er gaat een verfilming komen van de succesvolle Broadwaymusical Sunset Boulevard, filmmaatschappij Paramount heeft de rechten van de musical gekocht. Glenn Close, die de hoofdrol speelde is in gesprek om de rol te prolongeren op het witte doek.

Paramount zou momenteel al druk op zoek zijn naar een regisseur voor de verfilming, ook wordt er al gezocht naar de mannelijke tegenspeler van de 70-jarige Close, zo hebben ingewijden laten weten. De opnamen van de musicalfilm staan gepland om aanstaande januari te beginnen.

Sunset Boulevard is gebaseerd op de gelijknamige speelfilm uit 1950 van Billy Wilder en vertelt het verhaal van Norma Desmond, een actrice in stomme films die aan lager wal raakt. Wanneer ze een jonge scenarioschrijver ontmoet, ziet ze haar kans schoon terug te keren op het witte doek. De film kreeg 13 Oscarnominaties en won er drie.

Glenn Close kreeg meerdere theaterprijzen voor haar rol in de musical, waaronder een Tony Award voor beste actrice in een musical. Wanneer de nieuwe verfilming precies in de bioscopen te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Bron: NU.nl

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda