Utrechtse studenten produceren zelfgeschreven musical over het studentenleven

6 maart 2020, 09:24 - Redactie
Utrechtse studenten produceren zelfgeschreven musical over het studentenleven

Volgende maand voeren dertig Utrechtse studenten de musical Oost West op. De musical vertelt het verhaal van zes studenten in een studentenhuis die op zoek zijn naar iets wat voelt als thuis. Een typische vraag in deze levensfase, maar eigenlijk herkenbaar voor ieder ander.

De musical is geschreven door zeven studievrienden die de stoute schoenen hebben aangetrokken om deze musical te maken, als aanvulling op hun studie Docent Muziek. Dankzij enthousiasme van andere studenten Docent Muziek, staat er nu een cast en crew van ruim dertig vrijwilligers om de musical op 17 en 18 april op de planken te zetten. Van decor tot promotie en van lichttechniek tot choreografie, alles wordt zoveel mogelijk zelf ontworpen.

Het is hoog tijd dat de term ‘student’ een nieuwe definitie krijgt. De typische leefwijze van een student, en alle turbulentie die daarbij komt kijken, draait stiekem helemaal niet om het studeren zelf. Twee van de zes hoofdpersonages in de musical studeren dan ook helemaal niet. Toch zijn ze op zoek naar wie ze zijn, hoe ze volwassen kunnen worden, en waar hun plek is. Na de middelbare school ben je voor het eerst volledig zelf verantwoordelijk voor de invulling van je leven, en dat kan best ingewikkeld zijn.

Onderwerpen als volwassen worden, vriendschap, liefde, een gebroken ouderlijk huis, zingeving, richting en identiteit komen langs. Uiteindelijk hebben de schrijvers de vraag ‘Wat betekent het om thuis te zijn?’ als centraal onderwerp genomen. Is dat een plek, een passie, een persoon of alleen een gevoel?

Te zien op 17 en 18 april in het ZIMIHC Theater Zuilen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda