Tjitske Reidinga te zien in Amerikaans familiedrama Palm Springs

29 augustus 2016, 16:22 - Redactie
Tjitske Reidinga te zien in Amerikaans familiedrama Palm Springs

Tjitske Reidinga, op dit moment nog te zien in In de ban van Broadway, speelt vanaf 10 november de hoofdrol in de DeLaMar toneelproductie Palm Springs. Antoine Uitdehaag regisseert dit klassieke Amerikaanse drama naar Other Desert Cities van Jon Robin Baitz.

Naast Tjitske Reidinga bestaat de cast uit Han Kerckhoffs, Geert de Jong, Ria Eimers en Frederik Brom. Palm Springs is van dezelfde makers als de voorstelling Sophie, die in de winter van 2015 met veel succes gespeeld werd in het DeLaMar, en Tjitske Reidinga een nominatie voor de Theo d’Or opleverde.

De voorstelling is exclusief in het DeLaMar te zien, precies als in Amerika de verkiezingsstrijd rond het presidentschap haar laatste ronde bereikt. Palm Springs gaat op zaterdag 19 november in première en is te zien tot en met 18 december.

Palm Springs

In het toneelstuk Palm Springs keert Brooke Wyeth, een veelbelovende jonge auteur, na jaren afwezigheid terug naar haar familie. Het is Kerstmis in Palm Springs, Kerstmis in de woestijn. In haar reiskoffer heeft Brooke het script van haar nieuwste boek dat binnenkort zal verschijnen. Een boek over haar jeugd, haar ouders, de politieke meningsverschillen, en met name over de tragische gebeurtenissen die het gezin destijds uit elkaar hebben doen spatten.

Deze aanstaande publicatie zet alle verhoudingen op scherp en dreigt het zorgvuldig opgebouwde imago van het gelukkige Amerikaanse gezin in één klap teniet te doen. Maar dan wordt ook Brooke totaal verrast door het meest explosieve geheim van deze familie.

Palm Springs is de Nederlandse vertaling van het toneelstuk Other Desert Cities dat in 2010 in New York in première ging. Het succesvolle stuk wordt nog steeds op veel plaatsen in Amerika gespeeld en was ook in Londen te zien. De auteur Jon Robin Baitz won voor de toneeltekst The Drama League Award for Distinguished Play en was in 2012 finalist van de Pulitzer Prize.

Jon Robin Baitz is bij het grote publiek bekend als scenarioschrijver van de succesvolle televisieserie Brothers and Sisters. Daarnaast heeft hij veelvuldig voor het toneel geschreven.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda