TapasTheater presenteert muziektheater line up met eigen voorstellingen

21 oktober 2020, 18:31 - Redactie
TapasTheater presenteert muziektheater line up met eigen voorstellingen

De nieuwe maatregelen rondom het coronavirus hebben er helaas voor gezorgd dat veel theaters gesloten zijn en veel musicalproducties uitgesteld of zelfs afgelast. Het Amsterdamse TapasTheater is open, zij het met een tijdelijk aangepaste formule.

In 1,5 uur zie je drie korte voorstellingen van 20 minuten, telkens met een korte pauze ertussen. Zo heb je toch nog een verantwoorde avond uit in deze lockdown light. Het theater is elke week geopend van woensdag tot en met zondag en op zondag parkeer je gratis voor de deur.

De komende maanden heeft TapasTheater voldoende voorstellingen voor de muziektheaterliefhebber in petto. Dit is de line up:

Oktober

Britt van Schie – Ik, jij, wij
Britt (o.a. Urinetown) bezingt de fases van een liefdesrelatie in zes herkenbare nummers. Over de onzekerheid en het ongemak maar zeker óók over de mooie aspecten die de liefde met zich meebrengt. Te zien tot en met 1 november.

Ellis Broeksteeg – #SpionH26
Ellis (o.a. Spijt, Razend) geeft Mata Hari - de mysterieuze en verleidelijke danseres én dubbelspion - ruim 100 jaar na haar dood opnieuw een stem. Wie was zij en wat bezielde haar? Te zien op 28 oktober.

November

Jan Groenteman – Mag het wat zachter
Jan is een veelgevraagd pianist en liedschrijver (voor o.a. Showponies, Selma Ann Louis) en met zijn 40ste verjaardag in zicht besloot hij dat het tijd was voor een eigen album. Hij slingert die muziek de wereld in precies zoals hij ooit begon: in zijn eentje achter de piano. Wij zijn vereerd dat hij TapasTheater koos als locatie voor het theatrale pianoconcert. Te zien van 18 tot en met 29 november.

Ilja de Boer – Op blote benen
Ilja (onlangs afgestudeerd aan de Frank Sanders’ Academie voor Musicaltheater) fantaseert in deze voorstelling over de dingen die ze wel zou wíllen doen maar niet durft. Een voorstelling vol stoute verhalen en vertederende liedjes. Ze wordt begeleid door Hilmar Leujes op piano. Te zien van 18 tot en met 29 november.

December

Marcel Visscher – Cirque du Solo
Marcel (o.a. Beauty and the Beast, De Gelaarsde Kat) presenteert een muzikaal en bloedstollend circus spektakel van 20 minuten waarin 'n stoet aan excentrieke circuspersonages voorbij trekt. Te zien van 2 tot en met 20 december.

Nina van Overbruggen – Afscheid & tijgerprint
Nina (o.a. Een Wintersprookje, Het grote geluk) heeft een bijbaantje in een verzorgingstehuis waar de unieke Amsterdamse bewoners haar (muzikale) inspiratie gaven voor deze muziektheatervoorstelling. Nina neemt je mee in haar persoonlijke verhaal aan de hand van haar eigen electropopliedjes. Herkenbaar, eerlijk, met humor en een tikkeltje zelfspot. Gewoon zoals ze is. Te zien van 2 tot en met 12 december.

Zoi Duister – Klavertjedrie
Zoi (o.a. Stil in mij, Soldaat van Oranje) presenteert voor het eerst haar eigen werk, van popmuziek tot spoken word. Eefje de Visser en Wende Snijders waren haar inspiratie. Exclusief te zien in TapasTheater van 13 t/m 20 december.

Foto's: Boy Hazes

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda