Storytellers brengt Death of a Salesman

27 november 2017, 13:47 - Redactie
Storytellers brengt Death of a Salesman

Op zaterdag 2 december en zondag 3 december aanstaande brengt Storytellers de voorstelling Death of a Salesman van de Amerikaanse schrijver Arthur Miller in het Stadstheater Zoetermeer.

Willy Loman is een ouder wordende handelsreiziger die zijn hele leven langs de oostkust op en neer gereden heeft om zijn handel te slijten. Hij heeft nooit echt goed verdiend en zijn gezin de luxe kunnen bieden die de Amerikaanse Droom hem voorhield. Maar die droom is wel zijn leven gaan bepalen, waardoor de dagelijkse werkelijkheid geleidelijk uit zijn bewustzijn verdween. Al vroeg in hun jeugd plaatste Loman zijn zonen op een voetstuk en dichtte hij hen capaciteiten toe die ze helemaal niet konden waarmaken. Daardoor staan ook zij, nu hun vader aan het eind van zijn krachten is, met lege handen. De zeepbel van ieders gefantaseerde bestaan klapt uit elkaar als de catastrofe toeslaat: al blijkt de hypotheek afbetaald, alleen de moeder woont nog in het dromenhuis.

De hoofdrollen worden gespeeld door Eddie Kagie (The Woman in Black) en Myra Vervaart (Het Geheim van Loosduinen) als Willy en Linda en Mitchell van Rijn en Kenneth Fens als zonen Biff en Happy.

Death of a Salesman is het eerste stuk in dit Amerikaanse seizoen van Storytellers. In maart 2018 volgt de klassieker A Streetcar Named Desire.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda