Stichting BOV speelt volgend jaar de musical Oliver!

28 juni 2019, 15:47 - Redactie
Stichting BOV speelt volgend jaar de musical Oliver!

Stichting BOV speelt van 27 maart tot en met 5 april 2020 de hitmusical Oliver! en brengt daarmee een klassiek Dickensverhaal op de planken van Theater de Maagd in Bergen op Zoom.

Na Aida gaat de BOV een nieuwe uitdaging aan met de all time klassieker Oliver! Een musical voor jong en oud, waarin de tragiek en de luchtige humor hand in hand gaan. Deze musical stond al een tijd op het verlanglijstje, maar nu is het dan zover. Vijf jaar na de opvoering van Ciske de Rat zal het podium ook in 2020 weer een stuk voller staan, aangezien de BOV cast opnieuw zal worden aangevuld met regionaal jong talent; de weeshuiskinderen en straatschoffies.

De musical is gebaseerd op het boek Oliver Twist van de bekende Engelse schrijver Charles Dickens. Oliver is een negenjarig jongetje dat opgroeit in een oud, somber weeshuis in het negentiende-eeuwse Londen. In dat weeshuis zwaait de tirannieke Mister Bumble de scepter. Op een dag komt Oliver op het onzalige idee om meer pap te vragen aan Mister Bumble. Woedend beslist Mister Bumble om Oliver te verkopen aan de begrafenisondernemer, M. Sowerberry. Oliver moet daar gaan werken. Na een ruzie met M. Sowerberry besluit hij te ontsnappen en doolt een tijdje door de Londense straten, tot hij “The Artful Dodger” ontmoet. Deze weet Oliver te overtuigen om mee te gaan naar het “hol van Fagin” dat in de riolen van Londen ligt. Fagin is een boef die kinderen opleidt tot zakkenrollers. In ruil voor het gestolen geld biedt hij hen onderdak. Zal het Oliver lukken om aan deze hebzuchtige man te ontkomen?

Voor deze musical is de BOV speciaal op zoek naar jonge talenten tussen de 8 en 12 jaar die graag mee willen spelen in deze musical. De audities staan gepland op 17 en 18 augustus aanstaande. Meer informatie over de BOV, Oliver! en de audities voor de jonge talenten lees je op www.stichtingbov.nl. Hier is ook een inschrijfformulier te vinden voor de audities.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda