Stichting 754 brengt muziektheatervoorstelling BALTHASAR

4 maart 2022, 16:53 - Redactie
Stichting 754 brengt muziektheatervoorstelling BALTHASAR

Stichting 754 brengt eind mei en begin juni met BALTHASAR een muziektheatervoorstelling over een historische naam verbonden met Noardeast-Fryslân. De Bonifatiuskapel in Dokkum is dit keer het toneel van een strijdbaar en bewogen man die indruk maakte in Nederland en Europa. Balthasar Bekker (1634-1698) werd geboren in Metslawier en maakte furore als scherp criticus van alom heersend bijgeloof onder de mensen.

In deze ongrijpbare wereld vol dubieuze denkbeelden ontbreekt iedere logische verklaring. Bijna iedereen om je heen doet er vrolijk aan mee, maar jij komt met een openbaring. Een bloeddrinkende elite of Lucifer persoonlijk op visite: dat is geen uitleg voor onze ellende, maar simpelweg angst voor het onbekende. Jij weet hoe het zit en dat ga je bewijzen! Maar vrijuit spreken zou zomaar zijn tol kunnen eisen.

Breken met je geloof en de domheid sussen, dat is vragen om problemen, daar slaapt de duivel tussen. Durf je het aan om op te staan en tegen de stroom in te gaan? Je hebt er een neus voor, maar misschien word je verketterd. Niet iedereen is namelijk zoals jij fantastisch goed geletterd. Worden jouw ideeën in de kiem gesmoord of na driehonderd jaar nog steeds gehoord? Deze duivelse dilemma’s, kan het nog knotsgekker?

BALTHASAR is te zien van 27 mei tot en met 6 juni.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Je Anne
Datum: 26-02-2024
Tijd: 20:00 uur
Volledige agenda