Sophie Janssens (Peter Pan) en Nordin De Moor (Kapitein Haak) in Peter Pan

26 oktober 2023, 08:56 - Redactie
Sophie Janssens (Peter Pan) en Nordin De Moor (Kapitein Haak) in Peter Pan

Vanaf december volgend jaar presenteert Deep Bridge een eigen musicalversie van het tijdloze verhaal van Peter Pan in Antwerpen, Gent en Hasselt. In de familiemusical zal de 23-jarige Sophie Janssens de rol van Peter Pan gaan spelen en Nordin De Moor zal te zien zijn als Kapitein Haak.

In de originele theaterversie van J.M. Barrie (1904) werd de rol van Peter Pan gespeeld door een vrouw, Nina Boucicault. Zij was op dat moment 37 jaar. Een jaar later werd de titelrol op Broadway gespeeld door Maude Adams. In de eerste musicalversie uit 1954 werd de rol gespeeld door Mary Martin en daarna nog door Sandy Duncan en Cathy Rigby. NBC bracht deed in 2014 Peter Pan Live! en hierin speelde Allison Williams Peter Pan en Christopher Walken de rol van Kapitein Haak.

“De keuze voor Sophie was na haar knalprestatie in ‘You Are My Sunshine’ eigenlijk een evidente voor ons. Ze bezit een aanstekelijke energie, de nodige speelsheid en vooral een pak talent, alle ingrediënten voor een ijzersterke Peter Pan. Dat ze als meisje een jongen moet spelen, schrikt ons én haar allerminst af. Ook Nordin De Moor als Kapitaan Haak is een keuze voor onversneden musicaltalent. Wij hebben zijn tocht naar de top van de musicalwereld van zeer nabij mogen meemaken en zijn enorm trots op de erkenning en waardering die hem momenteel zeer terecht te beurt valt.” aldus Deep Bridge.

Deep Bridge tekent al enkele jaren voor een grote familiemusical tijdens de eindejaarsperiode, van The Sound of Music over Charlie and the Chocolate Factory tot A Christmas Carol. Het productiehuis zet die traditie verder met Peter Pan.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda