Sleuteloverdracht startsein opbouw Zodiac de musical

1 april 2021, 16:07 - Redactie
Sleuteloverdracht startsein opbouw Zodiac de musical

Vandaag overhandigt FutureDome Events, in bijzijn van Marianne de Bie - wethouder Jeugd, Onderwijs & Cultuur van de gemeente Breda – de sleutel van de voormalige Koepelgevangenis aan de producent van Zodiac de musical. Dit is meteen het startsein voor een wekenlange opbouw van een enorm pop-up theater, waarin de cast van dit theaterspektakel half april de laatste repetitieperiode ingaat.

In mei is de productie er, behoudens de dan geldende coronamaatregelen, klaar voor om de deuren van de Koepel te openen voor publiek. Waarbij een van de eerste voorstellingen mogelijk geheel voor Groep 8-leerlingen uit Breda zal zijn.

Wethouder Marianne de Bie van cultuur en onderwijs is trots op wat er staat te gebeuren: "Dit actuele verhaal over verbinding, samenwerking en het duurzaam omgaan met onze aarde, sluit mooi aan op waar we in Breda voor staan. We willen samen met de basisscholen de eerste schoolvoorstelling van Zodiac de musical geheel vullen met Groep 8–leerlingen uit Breda. Een fijn cultureel extraatje als afscheid van hun basisschooltijd. We informeren de scholen hier binnenkort over."

De innovatieve productie, met projecties en drones, neemt het publiek mee in een toekomstbeeld dat dichter bij is dan we denken. "Vanuit de dierenriem komt Bo, de jonge Boogschutter, de vier elementen terugvorderen. De mensheid is te onverstandig met vuur, aarde, lucht en water omgegaan", vertelt regisseur William Spaaij. "De vraag hoe we eigenlijk met onze planeet én met elkaar om willen gaan, staat centraal in deze voorstelling, maar wel met een gezonde dosis humor en romantiek." Die actuele vraag rond bewustzijn komt ook terug in het lespakket voor scholieren dat aansluit op het bezoek aan de voorstelling en dat eveneens goede gesprekstof op kan leveren met (groot)ouders die de voorstelling bezoeken.

"Al bijna twee jaar geleden kwam De Koepel in beeld als de locatie voor onze voorstelling", aldus producent Peet Nieuwenhuijsen. "Een monumentaal pand als dit ombouwen tot een pop-up theater heeft natuurlijk wel wat voeten in de aarde. Gelukkig kregen we iedereen bij eigenaar Rijksvastgoedbedrijf en verhuurder FutureDome Events aan boord voor ons idee van een groot planetarium. Vervolgens hebben Carly Salet en Saskia Patijn van FutureDome Events samen met ons productieteam en met de gemeente een plan neer kunnen zetten waarin aan alle wensen en eisen voldaan kan worden. Zo mooi om het de komende weken allemaal vorm te zien krijgen.:"

Er worden vier tribunes in de dertig meter hoge ruimte gebouwd, ieder met eigen ingang en voorzieningen en zo is er steeds sprake van ruime afstand tussen de bezoekers. Gezien de onzekerheden over de coronamaatregelen is de verkoop van mei tijdelijk dichtgezet en zijn er nu enkel kaarten te koop voor juni en juli. Er geldt natuurlijk een coulant ticketbeleid.

William Spaaij is regisseur, Stanley Burleson choreograaf en Dick van den Heuvel schreef het script. Hoofdrollen zijn er voor René van Kooten, Dominique de Bont (Musical Award aanstormend talent 2020) en Samir Hassan. Verder zijn onder meer Hilke Bierman, Dennis Willekens, Robin van den Heuvel en Marcel Visscher te zien.

Première
5 juli 2021
Dernière
30 september 2021
Meer over Zodiac Ander nieuws over Zodiac
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda