Scrooge in première in het Wilminktheater in Enschede

24 december 2023, 13:21 - Redactie
Scrooge in première in het Wilminktheater in Enschede

Op zaterdagavond 23 december, de avond voor kerstavond, was Musicalweb op bezoek in het Muziekcentrum in Enschede bij de première van Scrooge. Het bekende verhaal van Scrooge wordt door het Wilminktheater neergezet als het magische familie-uitje met kerst.

Bij binnenkomst werd iedereen gezellig ontvangen en liepen de kinderen uit de voorstelling al rond in de foyer en deelden in hun rol appelflappen en oliebollen uit aan alle gasten. Terwijl de deuren van de zaal openden en iedereen zijn plekje kon zoeken, waren de cast en muzikanten al op het toneel en in de zaal. Ze maakten muziek, zongen liedjes samen en gingen samen met gasten op het podium dansen. Dit zorgde voor een gezellige, ongedwongen sfeer en een heel 'kerstig' ontvangst.

Deze sfeer bleef tijdens de gehele voorstelling hangen. Het verhaal van Scrooge werd op geheel eigen wijze verteld en bracht mooie momenten met zich mee. De zaal reageerde ook goed op de eigentijdse grappen die in de show verwerkt zaten. Het ensemble met de kinderen was helemaal in zijn element. Het dansen en zingen was erg mooi en de overgangen die door hen gedaan werden (soms bijna zonder dat je het door had), verliepen vlekkeloos. De drie hoofdrolspelers waren erg goed en vertelden het verhaal prachtig. Het podium was weer uniek opgebouwd en zorgde ervoor dat je van verschillende hoeken de show goed kon zien, maar ook op een unieke manier kon ervaren.

Al met al was het een prachtige vertaling van het verhaal van Scrooge en heeft Wilmink gelijk met zijn uitspraak. Het is een magisch familie-uitje met kerst.

Door: Anne Olde Hartmann

Castfoto's: Musicalweb

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda