Recensie: Matilda op West End

13 maart 2017, 09:02 - Redactie
Recensie: Matilda op West End

West End is net als Broadway het walhalla als het gaat om musicals. Maar als je gaat, dan is Matilda een echte aanrader. Zowel voor volwassenen als voor kinderen is dit een geweldige musical vol humor, prachtig decor, goede zang en spel. Musicalweb.nl bezocht recent Matilda in het Cambridge Theatre in Londen.

Matilda is gebaseerd op het gelijk genaamde kinderboek geschreven door Roald Dahl. Het verhaal gaat over het meisje Matilda die jong, slim, wat ongewoon is en veel van lezen houdt. Haar ouders vinden het allemaal niet interessant wat Matilda doet maar houden zich vooral bezig met televisie kijken en mensen oplichten.

Op 5 jarige leeftijd mag Matilda eindelijk naar school maar ze komt op een school terecht met een zeer streng schoolhoofd, Juf Bulstronk. Juf Engel is daarentegen een super lieve juffrouw waar Matilda een goede band mee krijgt. Juf Engel ontdekt dat Matilda hoogbegaafd is en doet er alles aan om Matilda de aandacht te geven die ze nodig heeft.

Matilda blijkt echter nog meer bijzondere gaven te hebben. Als ze boos is, kan ze toveren. Dit brengt ook hilarische momenten met zich mee in de musical.

Het podium bruist van energie, van talenten. De jonge kinderen hebben in het eerste lied 'Miracle' al een strakke choreografie en moeilijke zangpartijen. Het verhaal van Matilda was de hoofdlijn maar ook veel andere rollen kregen de aandacht. Juf Engel vertelde haar verhaal over het verlies van haar vader en dat Juf Bulstronk eigenlijk haar tante is en alles van haar heeft afgepakt. De kinderen op de school vertellen verhalen over de ervaringen met juf Bulstronk en zien ook op het podium een kind aan haar vlechten rondgeslingerd worden.

De rol van juf Bulstronk (Miss Trunchbull) werd fenomenaal gespeeld door Craige Els. Hij laat de rol erg tot leven komen in houding, uitdrukking en stem. Je krijgt automatisch een hekel aan haar maar aan het einde ook een beetje medelijden.

De rol van Matilda werd gespeeld door Zaris-angel Hator die harten veroverde en heerlijk zong. De kleine details in haar spel lieten zien wat al duidelijk was…: Dit 11 jarige meisje heeft veel talent en we gaan haar in de toekomst nog vaker zien op West End.

Mocht je naar Londen gaan en echt een avond willen zien vol humor en energie, dan is Matilda een absolute aanrader.

Door: Marieke Visser

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda