Recensie: Het Winterswijks Muziek Theater viert 70 jarig jubileum met trots en chemie

17 januari 2017, 08:17 - Redactie
Recensie: Het Winterswijks Muziek Theater viert 70 jarig jubileum met trots en chemie

Het Winterswijks Muziek Theater bestaat 70 jaar. Dit werd afgelopen vrijdag gevierd met een jubileumconcert in Theater de Storm te Winterswijk. De vereniging is ontstaan in 1947 door een groep vrienden/ kennissen die graag iets wilden doen met dans, drama en zang. Zo zijn ze op het idee gekomen operette producties te gaan maken.

Van 1947 tot ongeveer 1994 heeft het WMT voornamelijk operette producties op het podium gezet. Later zijn ze zich meer gaan richtten op musical. Een aantal bekende musicals die zij hebben gespeeld zijn; Anatevka, Jekyll and Hyde, Jesus Christ Superstar, Evita en West Side Story.

De avond begint met een feestje. Als publiek worden wij enthousiast verwelkomd in de zaal. Een praatje, een grapje, even zwaaien naar familie op het balkon; een gezellig en gemoedelijke sfeer. Lionieke Konings, voorzitster van het WMT, opent de avond en vertelt het publiek hoe de avond er uit gaat zien; bekende liederen uit de geschiedenis, blok MZN8D en bekend musical repertoire met liederen uit musicals die misschien ooit nog door WMT worden gespeeld.

Het eerste gedeelte van de avond met liederen uit oude producties was snel voorbij. Dit vonden wij jammer aangezien er erg mooie producties zijn gespeeld in het verleden. MZN8D kreeg veel aandacht. Deze zit nog fris in het geheugen van het koor en de solisten. Yerushalayim was voor ons het kippenvel moment van de avond. Sterk door de minimale gitaar begeleiding, gevoelig en goed gezongen door Anne ten Dolle. Koor vulde de solist mooi aan en de chemie van het koor was voelbaar. Een kleine medley werd er besteed aan de operette.

Groot gedeelte van de zaal gaf bij een vraag aan het begin van de avond het antwoordt WMT te kennen van de operette. Het is met een wat jongere groep lastig om hier veel aandacht aan te geven dus was dit een prima 'oplossing'. Men kon gezellig meezingen en later ook bij een aantal bekende musicalnummers was er mogelijkheid om zelf mee te doen.

Het koor zag je genieten en WMT liet duidelijk zien wat zij in huis hebben. Ze beschikken over een aantal goede solisten zowel jongeren als ouderen waar ze trots op mogen zijn. Een grote groep met een chemie die duidelijk overkwam in de zaal. Dat maakt een vereniging sterk. Hopelijk blijven dit soort verenigingen nog lang bestaan! Aanstaande vrijdag is er een tweede concert.

Door: Marieke Visser

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda